CiddiGazete- İstanbul Bahçelievler'de bir otelin sahibi, CK Enerji Boğaziçi Elektrik'ten gelen mesajla şoka uğradı. 19 bin liralık güvence bedelinin kendilerine iade edildiğini belirten işletme sahibi, onun yerine güvence bedelinin 5 kat artırılarak 94 bin liraya çıkarıldığını söyledi.

"FİYATLAR ARTTI GÜVENCE BEDELLERİ YETERSİZ KALDI"

Otel sahibi, Boğaziçi Elektrik'i aradığını ve bu durumun nedenini sorduğunda, "Son zamanlarda fiyatlar çok arttığı için güvence bedelleri yetersiz kaldı. Daha sonra biz bunu sizin faturalarınıza yansıtacağız" cevabını aldığını belirtti.

İşletme sahibi, kendisine gelen mesajda belirtilen ilgili sözleşmeye dair ne bilgisinin ne de sözleşmede imzasının olduğunu dile getirdi, bunun haksız bir uygulama olduğunu savundu.

"NE OLDUĞUNU ANLAYAMADIK"

Sözcü'den Batuhan Serim'in haberine göre; otel sahibi, yaşananları şöyle anlattı:

"Aşağı yukarı 4-5 yıl önce Boğaziçi Elektrik ile yaptığımız bir elektrik sözleşmemiz var. Hala devam ediyor; faturalarımız geliyor, biz de ödüyoruz. Bundan bir hafta önce bize bir mesaj geldi: '19 bin TL'lik güvence bedeliniz iade edilmiştir.' Biz anlayamadık önce ne olduğunu. Sonra elektrik şirketini aradık, 'Bu olay nedir?' dedik. 'Son zamanlarda fiyatlar çok arttığı için güvence bedelleri yetersiz kaldı.' dediler. Haksız bir uygulama. Sözleşmeye de aykırı. 'Daha sonra biz bunu sizin faturalarınıza yansıtacağız.' dediler.

"NASIL ÖDEYECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Bugün de yeni bir mesaj gönderdiler bize; güvence bedelimizi neredeyse 5 kat artırmışlar. 19 bin TL'lik güvence bedelini, 94 bin liraya çıkarmışlar. Nasıl ödeyeceğiz onu düşünüyoruz. Zaten iş güç de yok... Bu tutarı da 47 bin TL'lik iki takside bölmüşler. Ödemeler vaktinde yatırılmadığı zaman da bir ihtarname göndererek 3 günlük süre verip arifesinde enerjiyi kesiyorlar.

"BU SÖZLEŞMEDE İMZAMIZ YOK"

Bu sadece bize yapılan bir şey değil, herkese yapılıyor. Neye dayanarak bunu yaptıklarını bilmiyoruz. Mesajda, '... Aboneliğinize ait 1.11.2021'de kurulan perakende satış sözleşmenize esas...' diye yazıyor. Bu sözleşmede bizim imzamız yok. Böyle bir sözleşmeyi görmedik de..."