CiddiGazete- Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, Japon ekonomi gazetesi Nikkei’ye verdiği röportajda, hükümetin ülkeyi cari işlemler fazlası verme yoluna sokacak bir dizi yeni finansal ürün üzerinde çalışmakta olduğunu söyledi.

TAHVİL İHRACI

Nikkei, "Hazine ve Maliye Bakanlığı enflasyona endeksli enstrümanlar üzerinde çalışıyor. Bunun, kur korumalı lira mevduat ürünü ile rekabet eden yeni bir banka mevduat ürünü olacağını düşünmüyorum" diye konuşan Aşan'ın doğrudan ifade etmeden tahvil ihracını işaret ettiğini ileri sürdü.

YASTIK ALTINDAKİ ALTINLAR

Göksel Aşan'ın ayrıca yastık altında olduğu değerlendirilen 5 bin ton altın ve altın takının fiziki altına dönüştürülebilir altın sertifikaları yolu ile finansal sisteme dahil edilmesi için çalışmaların devam ettiğini vurguladığı da belirtildi.

KUR KORUMALI MEVDUAT

Dünya gazetesinin aktardığına göre, kur korumalı mevduat uygulamasına yatırımcıların ilgisinden memnun olduklarını da anlatan Aşan, "Kişisel olarak bu yeni mevduat enstrümanları ile dövize endeksli lira hesaplarına bir ayda 150 milyar lira toplanmasını, aynı dönemde ek 5 milyar doların da standart döviz hesaplarından liraya döndürülmesini bekliyorum" dedi.