CiddiGazete- Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul İl Başkanlığı’ndan, AKP 7. Olağan Denizli, Mersin ve Uşak il kongrelerine canlı bağlantıyla katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Halkbank tarafından esnaf ve sanatkarlara kullandırılan Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredilerin 1 Ocak 2021-30 Haziran 2021 arası 6 aylık dönemde ödenmesi gereken taksitleri ertelenecektir” ifadelerini kullandı.

SERDAR ORTAÇ’IN ALDIĞI KREDİ

Şarkıcı Serdar Ortaç, 23 Ocak Cumartesi günü Posta gazetesinde yayınlanan röportajında son aldığı krediyi ödeyemediğini belirterek, “Valla en son aldığım krediyi ödeyemediğim için koskoca devlet bankası, ‘Sen Serdar Ortaç’sın seni mahkemeye verir miyiz evlat?’ dedi ve borcumu 8 ay erteledi. Ama özel banka olsa belki donumu alırdı” ifadelerini kullanmış bu sözler kamuoyunun tepkisini çekmişti.

Esnaf, sanatkar ve çiftçilere devlet bankalarından aldığı kredilerin geri ödemesinde Serdar Ortaç’a gösterilen kolaylığın gösterilmemesi eleştirilmişti.