CiddiGazete- Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Gaziantep'te yaptığı konuşmada, Gelir Endeksli Devlet İç Borçlanma Senetleri (GES) hakkında açıklamada bulundu.

20 Aralık 2021 tarihinden bu yana uygulanmakta olan Kur Korumalı Mevduat’a ilaveten GES’in ihraç edileceğini açıkladıklarını belirten Bakan Nebati, “GES'ler bireysel yatırımcılara yönelik. 15 Haziran'dan itibaren talep toplanacak. Yıllık bileşik getiri yüzde 23,04 olacak. GES'lere konu olan KİT'lere aktarılan hasılat performansı beklenenin üzerinde geldiğinde yatırımcılara ilave getiri sağlayacak” diye konuştu.

TÜKETİCİ KREDİLERİ

Bloomberght’nin aktardığına göre, uygulanan makro ihtiyatî politika gereği tüketici kredilerinde sıkılaşmaya gidildiğini de sözlerine ekleyen Bakan Nebati, "Üretim, ihracat ve istihdam Türkiye ekonomisinin temelidir. Tüketici kredilerinde buna rağmen dar gelirli vatandaşlarımız için pozitif ayrımcılığa devam edeceğiz. 50 bin TL'ye kadar olan kredilerde vadelerde azaltmaya gitmedik” dedi.

YÜKSEK ENFLASYON

Kamu maliyesindeki sağlam duruşu sürdüreceklerini, mali disiplinden taviz vermeyeceklerini ve büyümenin serbest piyasa koşullarında devam ettiğini de ifade eden Nebati enflasyon konusunda şunları söyledi:

“Bugün enflasyon dünyanın ortak sorunu. Bu yükseliş ülkemize de yansıyor. Enflasyon ile mücadele bugün bizim için birinci öncelik. Enflasyonla mücadele ve finansal istikrarın desteklenmesi amacıyla ekonomi yönetiminin tüm kurumlarıyla birlikte seferber olmuş durumdayız."