Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) iptal kararı sonrasında dün tekrarlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini Millet İttifakı'nın CHP'li adayı Ekrem İmamoğlu kazandı.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) başta olmak üzere, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) İstanbul seçimlerine ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu.

TÜSİAD SORUMLULUK ALMAYA HAZIR

Ekrem İmamoğlu'nun galibiyetiyle sonuçlanan İstanbul seçimlerinin ardından TÜSİAD tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi sonucu ülkemize hayırlı olsun. Önemli bir demokrasi sınavı geride bırakıldı; adayları tebrik ediyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Sayın Ekrem İmamoğlu'nu kutluyoruz.
Tarihsel ve kültürel mirasının yanı sıra ekonomik ve sosyal birikimi ile Türkiye'nin en büyük kenti İstanbul'un başarısı Türkiye'nin başarısıdır. Türkiye ekonomisinin üçte birini temsil eden İstanbul'un yönetimi ve kalkınma öncelikleri için devlet, özel sektör, sivil toplum, akademi ve tüm diğer paydaşların uyum ve işbirliği içinde çalışmasını temenni ediyoruz. Bu işbirliği ve uyumun ülkemizin kalkınması için çok önemli olduğunu düşünüyoruz.
Seçim döneminde sık sık gündeme geldiği üzere, saydam, yenilikçi ve demokratik bir belediye yönetiminin ülkemizin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine çok değerli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Yeni dönemde iş dünyası da üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir."

DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER KURULU

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak da yazılı bir değerlendirme yaptı.

Olpak değerlendirmesinde şunları kaydetti:

“23 Haziran’da yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimiyle, demokrasimizin vazgeçilmezi olan bir seçim sürecini daha geride bıraktık, sandıklara gittik ve vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Yüksek katılımla ve üzücü bir olay yaşanmadan yenilenen seçimin sonuçlarının İstanbul’umuza hayırlı olmasını diliyorum. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Sayın Ekrem İmamoğlu’nu tebrik ediyor ve İstanbulumuza güzel hizmetler yapmasını temenni ediyorum.

İş dünyası olarak, önümüzdeki dönemi, genelde milletimiz, özelde ise ekonomimiz için çok önemli görüyoruz. Bu günden sonraki hedefimiz; sosyal, siyasal, ekonomik ve demokratik standartları daha da yüksek bir Türkiye için, hep birlikte çalışmaktır.”

‘SORUNLARA ÖNCELİK VERİLMELİ’

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Anıl Alirıza Şohoğlu da Ekrem İmamoğlu’nu tebrik ederek şu değerlendirmeyi yaptı:

"İstanbul Belediye Başkanlığı seçimini kazanan Sayın Ekrem İmamoğlu’nu tebrik eder, sonuçların ülkemiz için hayırlı olmasını dilerim. Uzun soluklu demokrasi tarihimiz bir sınavı daha başarıyla vermiştir. Tüm tarafların bu akşam gösterdikleri olgunluk da takdire şayandır.

Yarından itibaren en büyük beklentimiz ekonomimiz başta olmak üzere asıl sorunlarımıza öncelik verilmesidir. Bu seçimle birlikte önümüzdeki seçimsiz 4 yılın her günü daha fazla çalışarak ekonomik alanda iyi sonuçlar elde edeceğimizi ümit ediyoruz. Şimdi tüm enerjimizle birlik ve beraberlikle ekonomiye ve reformlara odaklanma zamanı."

KAGİDER'DEN TABRİK MESAJI

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) seçimi kazanan Ekrem İmamoğlu’nu kutlayarak, "Sayın İmamoğlu’nun toplumsal barış ve uzlaşmayı sağlayacağına, yerel yönetim deneyimi ile bu dönemi en iyi şekilde değerlendireceğine inanıyoruz. Kendisinin kadın dostu bir belediyecilik anlayışı ile çalışmalar sürdüreceğine; kadınların ekonomik ve sosyal konumlarının güçlendirilmesi için kadın istihdamı ve kadın girişimciliğini desteklemeyi öncelikleri arasına alacağına inancımız tamdır" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: T24