İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçılar Birliği (İTHİB), “Türkiye Tekstil Sektörü Eğitim Komitesi Çalıştayı” düzenledi. Çalıştayda, tekstil mühendisliği bölüm başkanlarıyla sektörde yaşanan mühendis sıkıntısı ele alındı.

Sektörün geleceğine katkı vermek amacıyla bu çalıştayı düzenlediklerini ifade eden İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, iki ana amaçları olduğu belirterek, “Birincisi, kaliteli öğrencilerin tekstil mühendisliğini tercih etmesini sağlamak, ikincisi de tekstilin algısını güçlendirmek” dedi.

Gençlerin üniversite tercihlerinde tekstil mühendisliği bölümünü yazmaları için bir dizi öneriyi masaya yatırdıklarını belirten Öksüz şunları ifade etti: "Üniversite sınav sonuçları sıralamasında ilk 100 binin içerisinde olan ve üniversite tercihlerinde ilk 3 tercihi arasında tekstil mühendisliğini seçen öğrencilere başarı sıralamaları ile orantılı olarak 4 yıl boyunca burs vermeyi planlıyoruz. Bu gençlere iş garantisi de sunacağız. Sağlayacağımız fonla ayrıca üniversitelerin tekstille ilgili bölümlerdeki yetkinliğin arttırılması için de çalışmalar yapacağız.”