Posta’dan Murat Gülderen’in yazısına göre, 9 tesisinde yılda 3 milyon 500 bin adet iç çamaşırı üreten Yeni İnci, bu alanda çalışmak isteyen ancak sermayesi olmayan girişimcilere teşvik verme kararı aldı. Şu ana kadar 10 kişiye tesis teşviği verildi.

Kâr payı istemediklerini söyleyen Yeni İnci Yönetim Kurulu Üyesi Furkan Atakan, “Geri ödeme altı ay ile bir yıl itibari ile başlayabiliyor. Faiz uygulamıyoruz. Banka kredisine de ihtiyaç kalmıyor. Depozitoyu ve ilk kirayı ödüyoruz. Dükkanın içinde tadilat yapılması gerekiyorsa önce onları yaptırıyoruz. Daha sonra makinelerini alıyoruz” dedi.

KALİFİYE ELEMAN

Furkan Atakan bu yatırımın bedelinin 100-150 bin arasında değiştiğini de belirterek şöyle devam etti: “Başlangıç olarak 20-30 kişi arası çalışan ve 40-50 arası makine ile atölye kuruluyor. Birden fazla atölye için de destek verebiliyoruz. Hedefimiz iç çamaşırı üretimindeki kalifiye eleman açığını acilen kapatmak. Eskilerin yerini doldurmamız gerek.”

AKADEMİ KURDU

Bu işi insan gücü olmadan yapmanın imkansız olduğunu kaydeden Furkan Atakan “Fabrikamızın içinde akademi kurduk. Burada üretimin inceliklerini ve mesleği öğretiyoruz. Yani geleceğe yatırım yapıyoruz. Bu kişiler isterlerse iş kaygısı taşımadan bizim markamıza çalışırken, aynı zamanda da kendi işlerini kurmuş oluyorlar” diye konuştu.

DEVLET DESTEKLERİ

Kendi işini kuran genç girişimcilere devletten de çifte teşvik var. 29 yaşını geçmemiş girişimciler bir yıl boyunca sosyal güvenlik primi ödemediği gibi 75 bin liraya kadar olan kazançları da üç yıl süreyle vergiden de muaf.

Ayrıca Bireysel Genç Girişim Programı kapsamında girişimci adaylarına 200 bin TL hibe de veriliyor.