CiddiGazete- Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından düzenlenen ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin de katıldığı "2021 yılı IPARD Yatırımcı Buluşması" Ankara'da gerçekleştirildi.

Toplantıda, TKDK tarafından desteklenen 2021 yılı yatırımcıları içerisinde farkındalık oluşturan örnek proje sahiplerine ödül verildi.

Ülkü Çelik'in Greens Food Sebze ve Meyve Kurutma Fabrikası, Ankara'da 2020 yılının projesi seçildi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, düzenlenen törende Çelik'e ödül verdi.

Mimarlık Fakültesi öğrencisi 23 yaşındaki Ülkü Çelik'in sahibi olduğu firma, 2020 yılı içerisinde almış olduğu hibe desteği ile 2021 yılı Şubat ayında soğan, havuç, kereviz, maydanoz, ıspanak, pırasa, fesleğen tozu ve granülü üretimine başladı.

ÇİFTÇİNİN ÜRÜNÜ YURTDIŞINA SATILACAK

Greens Food firmasının sahibi Ülkü Çelik, şirketin hedefleriyle ilgili bilgi verdi.

Mimarlık fakültesi öğrencisi olduğunu söyleyen Çelik, "Kalecik ilçesinde Greens Food Sebze ve Meyve Kurutma fabrikasını kurduk. 2020 yılı içerisinde almış olduğumuz 1 milyon 336 bin liralık hibe desteği ile 2021 yılı şubat ayında üretime başladık.

Ankara yerelinde çiftçilerin ürettiği ürünleri satın alarak işlemekte, ulusal ve uluslararası pazarlara dünya standartlarına uygun şekilde satmaktayız.

Hibe desteğinin yansıra kendi sermayemizi de koyarak örnek bir tesis kurduk. Şu an gelen siparişleri yetiştirmek için haftanın 7 günü 24 saat üretim yapıyoruz.

Bir yıl içinde üretim kapasitesini iki katına çıkaracağımız bir projeyi daha değerlendirmeye aldık" dedi.