Kayseri'de 29 yaşındaki Süleyman Gümüşcüoğlu, üniversiteden mezun olduktan sonra iş aramaya başladı. Bulamayınca 4 aylık yeğenlerinin yaşadığı “oturma sorunundan” etkilenerek hem tasarımcı hem girişimci oldu. 60 yıllık terzi babasından da destek alan Gümüşçüoğlu, bir buçuk yıl içinde 20 bin ürün sattı.

BEBEYATMAZ SOSYAL MEDYADA

Süleyman Gümüşçüoğlu, 2 ayda tasarladığı ürünü şöyle anlattı: “Dört aylık yeğenlerim oturamıyor ve sürekli devriliyorlardı. Onların oturması için yanlarına yastık koyuyorduk. Devrilmemesi için bir şeyler tasarlamayı düşündüm. Babam da 60 yıllık terzi. 'Bebeyatmaz' ismini verdiğimiz bir ürün tasarladım. Bu tasarım yaklaşık 2 ay sürdü. Ürünü birkaç mağazaya gösterdik. İlk aylarda pazarlama konusunda çok zorlandık. Daha sonra internet üzerinden tanıtımına başladım. Reklamlarla bu ürünü daha fazla kişiye ulaştırmaya çalıştım. Bu çabalarım başarıya ulaştı ve sosyal medyadan yaklaşık bir milyondan fazla insana tasarladığım ürünü göstermeyi başardım. Son 1,5 yıl içerisinde yaklaşık 20 bin ürünü sattım."

BİR BUÇUK MİLYON CİRO

Gümüşcüoğlu, merkez Melikgazi ilçesi Küçükali Mahallesi'ndeki işletmelerinde ürettikleri ürün sayesinde geçen yıl 1,5 milyon lira ciroya ulaştıklarını aktardı.

Annelerin, üründen memnun kaldığı yönünde geri dönüş yaptığını anlatan Gümüşcüoğlu, "Anneler, çocukların daha rahat olduğunu söylüyorlar. Bu ürünün 2016 yılında patentini aldık. Tasarladığımız ve patentini aldığımız bu ürüne Avrupa'dan yoğun talep var. Almanya, Makedonya, Avustralya ve Tunus gibi ülkelere ürünümüzü gönderiyoruz" dedi.