CiddiGazete- TÜRK-İŞ Genel Başkan Ergün Atalay ve TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, Düzce-Ankara otoyolunda karla mücadele çalışmaları yürüten işçileri ziyaret etti.

Kaynaşlı, Cankurtaran, Çaydurt ve Bolu Dağı Tüneli Bakım İşletme Şefliği ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Atalay, bölgede kar yağışının olduğu süreçte görev yapan tüm kurumların çalışanlarına, görevlerini özverili şekilde sürdürmelerinden dolayı teşekkür etti.

Kendisinin de haftada 2 gün bu yolu kullandığını aktaran Atalay, “Burada çalışan insanların sorunları var. Karayolları ve enerji işçilerinin sıkıntıları var. Burada bir bizim kadrolu işçilerimiz bir de müteahhittin çalıştırdığı işçiler var. İkisi de aynı işi yapıyor. Aynı çatı altında 23 tane işçi çeşidi olmaz. Dün Karayolları Genel Müdürümüzle görüştük. Onların meselelerini takip ediyor” dedi.

YÜZDE 2,5’LİK İLAVE ZAM

Memur ve memur emeklisine verilen yüzde 2,5’lik ilave zamdan kamu işçilerinin de yaralanması gerektiğini ve çalışmaların sürdüğünü söyleyen Atalay, “Çalışanlar olarak hepimiz aynı çatının altındayız. İşçiyi bu zammın dışında tutmak doğru değil. Bunun için yasal bir düzenlemeye ihtiyaç yok. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu yöndeki açıklamayı en kısa sürede yapmasını bekliyoruz. Bu açıklamanın ardından, 700 bin kamu işçisinin ücretlerine yüzde 2,5’lik zam şubat ayındaki ücretlere yansıyacaktır” ifadelerini kullandı.

Atalay, memur ve memur emeklisine verilen yüzde 2,5’lik ilave zamdan kamu işçilerinin de yararlanması için çalışmaların sürdüğünü dile getirerek, yüzde 2,5’lik ilave zammın, işçi ve Bağ-Kur emeklilerine de verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.