CiddiGazete- Günlük işlem hacminin dört kat arttığını dile getiren ayaklı borsa simsarları, son haftalarda özellikle alış ağırlıklı olmak üzere günlük işlem hacminin 5-10 milyon dolarlardan ortalama 40 milyon bazı günler ise 100 milyon dolarlara kadar çıktığını belirtti. 2019'da evini, arabasını satıp döviz almaya gelenlerin ise bu dönemde yerini kredi çekip döviz almaya gelenlere bıraktığı dile getiriliyor.

300 MİLYON DOLARA KADAR ÇIKTIĞI OLDU

Dünya Gazetesi’nden Yener Karadeniz’in haberine göre; Bölgede hizmet veren simsarlardan biri, kriz dönemlerinde ayaklı borsada el değiştiren döviz miktarının 300 milyon dolara kadar çıktığını belirtti. Özellikle 2008 dünya ekonomik krizinde bu rakamlara ulaşıldığını belirten simsar, dijital bankacılığın gelişmesi gibi etkenler ile birlikte bu rakamın son yıllarda düştüğünü, salgın sonrası getirilen vergi ve komisyonlar ile de yeniden yükselişe geçtiğini anlattı.

Ayaklı borsa hakkında bir kitap yazan ve aynı zamanda İstanbul Mücevherciler Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkan Yardımcısı da olan Mehmet Ali Yıldırımtürk de elektronik bankacılık öncesi bölgede günlük işlem hacminin 150 milyon dolar olduğuna dikkat çekti.