CiddiGazete- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Merkez Bankası rezervinden 128 milyar dolar satılmasına ilişkin yönelttiği, “Bu satış hangi yöntemle yapıldı? Bu satış hangi tarihlerde yapıldı? Hangi kurdan, ne kadar döviz satıldı? Bu ticaretin alıcıları kimlerdir? Bu satış işleminin altında kimlerin imzası var” soruları, gazeteci Emin Çapa’nın da gündemindeydi.

ERDOĞAN'IN CEVABI

Erdoğan’ın “Tutturmuşlar ‘Şu kadar para nerede?’ O kadar para hepsi bu milletin hazinesinde ve Merkez Bankası’nda. Kaybolan bir şey yok. Eğer kayıp varsa, bunlar sizdedir” sözlerinin ardından, Halk TV’de ekrana gelen ‘Emin Çapa ile Dünyanın 1001 Hali’ programında bu konuyu ele alan Çapa’nın sözleri sosyal medyanın gündemine oturdu.

‘SİZİN BABANIZIN BANKASI DEĞİL’

"İki yıl içerisinde 127.4 milyar dolarlık Merkez Bankası rezervinden örtülü döviz satışı yapıldı'' diyen Emin Çapa, ''Bizim 127 milyar dolarımızı faiz lobisine mi verdiniz?" diye sordu.

Çapa sözlerini şöyle sürdürdü:

''Merkez Bankası şeffaf bire kurumdur. Sizin babanızın bankası değil. Hepimizin bankası. O bir işlem yaptığı zaman bizim görmemiz lazım. Merkez Bankası yıllardır döviz satışı yapmıyor. Yapsa göreceğiz. Peki 2 yıl içinde 127.4 milyar dolar satmış bu parayı kim aldı, laf kalabalığı yapmayın, gürültü yapmayın şu soruya cevap verin. Gelin stüdyoya söyleyin, bu para nerede, kimse sattınız, neden bu parayı Merkez Bankası'nın döviz satış ihalelerinde görmüyoruz.''

Doların uzun süre 6.80 civarında kaldığını anımsatan Çapa bunun nedenini yabancılara ucuz fiyattan döviz satılmasıyla açıkladı.

Çapa ''Bizim 127 milyar dolarımızı faiz lobisine mi verdiniz?'' diye sordu.