CiddiGazete- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, IPARD kapsamında 15 ilde uygulanacak olan ikinci etap ‘LEADER Tedbiri Yerel Eylem Grupları Lansman Toplantısı’na katıldı.

Bakan Pakdemirli, Twitter hesabından toplantıya ilişkin şu mesajları paylaştı:

“IPARD kapsamında 15 ilimizde uygulanacak olan ikinci etap LEADER Tedbiri Yerel Eylem Grupları Lansman Toplantısı’nı gerçekleştirdik. 15 ilin hikayesiyle 81 ile ışık tutacak bu toplantımızın hayırlara vesile olmasını, kırsaldaki başarı hikayelerimizin artmasını diliyorum.

LEADER Tedbirini yaygınlaştırmak amacıyla IPARD kapsamındaki Balıkesir, Burdur, Bursa, Çankırı, Elazığ, Erzincan, Giresun, Hatay, Isparta, Karaman, Kütahya, Mardin, Muş, Uşak ve Yozgat’tan oluşan 15 ilimizde uzmanlarımız saha çalışmalarını yerel temsilcilerle beraber sürdürüyor.

15 ilimizde yeni Yerel Eylem Gruplarını kurmayı, Yerel Kalkınma stratejilerini hazırlatmayı, Kadınlarımızı ve gençlerimizi kırsal alanda daha etkin hale getirmeyi, Yerel kalkınmada girişimcilik ruhunu sürdürülebilir üretime yönlendirmeyi sağlıyor ve hedefliyoruz.

Mazot ve gübre desteğini yarın itibarıyla 81 ilimizde ödemeye başlayacağız. Toplam 2 milyon 103 bin 884 çiftçimize 4 milyar 79 milyon 656 bin 503 lira destek ödemesi yapacağız. Hayırlı ve bereketli olsun.”