CiddiGazete- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Tuncay Özilhan'ın sahibi olduğu Anadolu Grubu'nun bir markası olan Migros'a soruşturma başlatıldığını duyurdu. Bilgin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Hiçbir emekçimizin mağdur edilmesine göz yummayacağız" dedi.

Bilgin, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Migros çalışanı işçilerin şikayetleri ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak soruşturma başlattık. Hiçbir işçimizin, emekçimizin mağdur edilmesine göz yummayacağız.

NE OLMUŞTU?

Migros'ta işten atılan 257 işçi hak arayışını sürdürürken birçok noktada eylemler yaptı. Geçtiğimiz günlerde TÜSİAD genel merkezi önünde toplanarak basın açıklaması yapan emekçiler, Migros'un sahibi ve TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan'a seslendi. Ancak seslerini duyuramayan emekçiler dün Tuncay Özilhan'ın evinin önünde eylemlerini sürdürmek istedi. Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası’ndan (DGD-Sen) yapılan açıklamada, "257 işçi işten atıldık. Tuncay Özilhan'ın evinin önünde polis ordusuyla saldırıya uğrayıp ters kelepçeyle gözaltına alınıyoruz" denildi.

Özilhan'ın evinin önünde konuşan işçiler, "Biz sadece bir ekmek parası zam isteyen, işini geri isteyen Migros depo işçileriyiz. Herkesi sesimiz olmaya, Migros'a karşı mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz. 257 Migros depo işçisini işten atan Migros'a karşı boykotu büyütün, sesimiz olun! Migros haklarımızı verene kadar direneceğiz" açıklamasını yaptı.

BİR ARKADAŞIMIZ BAYILDI

Sonrasında polisin ablukaya almaya başladığı işçiler arasında bayılan bir işçi olduğu belirtildi.

Sendikanın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Ablukadayız. Arkadaşlarımızdan biri bayıldı" denildi.

DGD-SEN Genel Başkanı Neslihan Acar'ın da katıldığı eylemde Acar, "Tuncay Özilhan'ın evinin önünde gözaltıyla tehdit ediliyoruz. Sesimiz olun, Migros mağazalarında kasaları kilitleyin. Biz vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.