CiddiGazete- Denizli'de faaliyet gösteren Sümerciler Elyaf ve Oğuz Döngel Tekstil Dış Ticaret A.Ş'nin sahibi Oğuz Döngel, artan enflasyona karşı çalışanlarını korumak için asgari ücreti Haziran ayı itibariyle 6 bin bin TL'ye yükseltti.

Tekstil fabrikalarında çalışan personelini enflasyona ezdirmeyeceğini belirten Oğuz Döngel, "Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de etkileri hissedilen ekonomik kriz, market ve pazarlarda gıda maddelerinin aşırı derecede artmasına neden oldu. Enflasyonun yüzde 70'leri geçtiğini nasıl ki görüyorsak, personelimizin ciddi geçim sıkıntısı çekmesini de görmezden gelemezdik. Yılbaşında asgari ücrete yapılan zammın eridiğini de göz önünde bulundurursak, beraber çalışıp ekmek paramızı kazandığımız ekip arkadaşlarımızın, babaların ve annelerin boynu bükük eve gitmelerine, çocuklarına mahcup olmalarına gönlümüz razı gelmedi. Dolasıyla işletmelerimizde asgari ücretle çalışan personelimizin Haziran ayı itibariyle maaşlarını net 6 bin TL'ye çıkardık" dedi.

"ÇALIŞANLARIMIZIN BOYNU BÜKÜK OLMASIN"

Çalışanlarını artan enflasyona ezdirmeyen Oğuz Döngel, aldığı kararla iş dünyasına da örnek oldu.

Kazancını çalışanlarıyla paylaşan Döngel, "Benim işletmelerimde çalışan anne babalar servisten indiği zaman bakkalın, manavın, kasabın önünden geçerken başını öne eğmemeli. En önemlisi eve girdiği zaman çocukları tarafından kendilerine iletilen istediklerinin hiç olmazsa bazılarını alabilmeli. Kısacası hiç bir anne baba evladına karşı boynu bükük olmamalı" ifadelerini kullandı.