CiddiGazete- Türkiye'de kripto para birimlerini alıp satmak için kullanılan borsalardan Thodex'in internet sitesine erişilemiyor. Polisler dün sabah şirket merkezine giderek arama yaptı, Thodex hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma hakkında gizlilik kararı alındı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) da Thodex'in tüm hesaplarına bloke koydu.

‘YURT DIŞINA GİTTİM, DÖNECEĞİM” AÇIKLAMASI

Thodex'in Twitter hesabından yapılan açıklamada şirketin hesaplarında büyük dalgalanmalar görüldüğü, bunun nedenlerini anlamak için işlemlerin durdurulduğu, şirketin yöneticisi Faruk Fatih Özer'in ise yurt dışı yatırımcılarla görüşmek için ülke dışına çıktığı, birkaç gün içinde Türkiye'ye dönüp adli makamlarla işbirliği yapacağı öne sürüldü.

KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILDI

Emniyet'ten yapılan açıklamada ise, "Arnavutluk'a kaçan kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih ÖZER hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 22.04.2021 tarihi akşam saatlerinde Genel Müdürlüğümüze kırmızı bülten talebinin iletilmesi üzerine İnterpol nezdinde işlemler derhal başlatılmış ve 23.04.2021 tarihi saat 10.00 itibariyle kırmızı bülten çıkarılmıştır. Ayrıca kırmızı bülten işlemleri yürütülürken söz konusu şahsın yakalanması ve gözlem altına alınması için dün gündüz saatlerinde Emniyet Genel Müdürümüz Sn. Mehmet Aktaş Arnavutluk Emniyet Genel Müdürü ile, İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu da yine dün akşam saatlerinde Arnavutluk İçişleri Bakanı Sn. Bledar Cuci ile telefon görüşmesi yapmışlardır" denildi.

‘KARDEŞİM ÇOK İYİ BİR İNSANDI’

Öte yandan Hürriyet gazetesine konuşan Faruk Fatih Özer’in ağabeyi Güven Özer, “Kardeşim çok iyi bir insandı. Yıllardır da kripto para işleriyle uğraşıyor. Bizi de vurup gitti. Nasıl böyle bir şey yaptı, anlayamadım. Ben de şirkete gelip giderdim. Hakkımda bir soruşturma var mı bilmiyorum. Kardeşimin böyle bir şey yapacağını zannetmiyorum. Çok akıllı ve dürüst bir çocuk. Arkasında başka şeyler olabilir. Ben de gelişmeleri televizyonlarda takip ediyorum. Kardeşim yurtdışına gitmiş. Ona bir iki gündür ulaşamıyorum. Ne olduğunu anlamadım” dedi.

‘YAKASINA YAPIŞIRDIM’

Türkiye gündemine oturan Faruk Fatih Özer’in adresi Kocaeli Darıca görünüyor. Özer’in ailesinin evinin olduğu Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Nevzat Aytekin Hürriyet’e şunları söyledi:

“Ailesini bilirim. Ancak çocuğu çıkaramadım. Adresini bir süre önce bizim buradan taşımış. Böyle bir işle uğraştığını bilmiyordum. Bu kadar para ile uğraştığını bilsem, muhtar olarak yakasına yapışır, mahalleye yardım yapmasına sağlardım. Gözümden kaçmış.”

‘30 MİLYON LİRAM VARDI’

Faruk Fatih Özer’in yurtdışına kaçtığı haberinin ardından mağdurlar şirketin merkezine geldi. Mağdurlardan Caner Şen, binaya geldiğinde ofisin boş olduğunu öğrenince çılgına döndü. Polisi arayan Şen, ekiplerin gelmesiyle binaya girmek istedi.

Şen, yaptığı açıklamada “Kitap basım işleriyle uğraşıyorum. Şirketim var. Geçtiğimiz yıl 4 milyon liralık coin aldım. İlk zamanlar sorunsuz çalışıyordu. Param katlanarak çoğaldı. En son 30 milyon lirayı buldu. Geçen cuma günü aksaklıklar yaşanınca paramı çekmeye çalıştım. Başarısız oldum. Şirket yetkililerini aradım, ‘Sorun var, düzelince paranız yerine gelecek’ dediler. Ancak kandırdılar. Ben paramı istiyorum. Bu kişilerin tüm mal varlıkları dondurulmalıdır” dedi

‘BENİM AKLIMA TOSUNCUK GELDİ’

Göztepe’deki şirket merkezine gelen mağdurlarından biri olan Haluk Metin, "İçeride 123 bin lira param vardı. Çok para kazandım ama çekmedim. Allah gözümüzü doyurmadı. Hep daha fazla kazanırım dedim. Küçük bir çocuk gelip bize hayat dersi verdi. Bütün paramızı götürdü. Haberi ilk duyduğumda aklıma ‘tosuncuk’ geldi. Firma hakkında şikayetçi olacağım. Daha önceden de borsada para kaybettim. Eski borsa mağdurlarındanım. Başımıza bu da geldi” dedi.