Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, ÖSYM'nin yapacağı merkezi yerleştirmeyle ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyinde toplam 18 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacağını, bunun ilanının perşembe günü verileceğini söyledi.
Demircan, Samsun'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Bakanlık olarak 18 bin personelin atamasını gerçekleştireceklerini söyledi.
Alımların Sağlık Bakanlığının taşra teşkilatı hizmet birimlerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4. maddesinin (b) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 45-A maddesi kapsamında yapılacağını anlatan Demircan, "ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirmeyle ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyinde toplam 18 bin sözleşmeli sözleşmeli sağlık personeli alınacak. Bunların ilanı önümüzdeki perşembe günü ÖSYM tarafından yapılacak" diye konuştu.
HANGİ BRANŞTAN KAÇ KİŞİ?
Bakan Demircan, alınacak 18 bin kişi ile bu yıl içinde istihdam edilen sağlık personeli sayısının 56 bine ulaşacağını kaydetti.
ÇAPRAZ ORGAN NAKLİ
Bir gazetecinin "Takas usulü çapraz organ nakli konusundaki son gelişmeleri" sorması üzerine Demircan, konuya sıcak bakmadıkları söyledi.
Ahmet Demircan, "Bu konuda gerekli çalışmalar bilim kurulu tarafından yapılıyor. Çalışmanın sonucunda eğer bir kanaat oluşursa onu kamuoyu ile paylaşırız. Biliyorsunuz organ nakli konusunda, organ ticareti riski her zaman vardır. Böyle bir riski iyi hesaplamak lazım" diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2018, 16:23