CiddiGazete- Kurduğu CS Cenova isimle şirketle pazara son katılan isim de yazdığı kitaplar ve TV programlarıyla tanınan finans uzmanı Şevket Apuhan oldu.

Türkiye'nin önde gelen BES ve hayat sigortası şirketleriyle çalışacaklarını belirten Apuhan, yıl sonunda bireysel emeklilikte yaklaşık 20 milyon liralık bir fonun aracılığını üstlenmiş olacaklarını açıkladı.

Şirket bünyesinde bireysel emeklilik için özel bir danışma kurulu oluşturduklarını belirten Şevket Apuhan, "Hedefimiz başta 18 yaş altı çocuklarımız olmak üzere danışanlarımızın geleceklerini güvence altına almak" dedi.

Bireysel Emeklilik Sisteminin avantajlarına da dikkat çeken Apuhan, "Kafamızdaki devlet hep alır. Vergi alır, fatura alır, harç alır. Aklımıza gelen vergi daireleridir. Oysa BES sisteminde devlet veren tarafta. Yüzde 30 devlet katkısı veriyor ve bu katkı da ayrı bir fonda değerleniyor. Yani yatırılan her 100 lira için 30 lira da devlet ekliyor. Bu çok önemli bir faktör" şeklinde konuştu.

Kuracakları aracılık sisteminde aylık katkının ister 100 ister 1000 lira olsun, gerekli zamanlarda gerekli bilgi akışını bütün müşterilere sağlayarak birikimleri yüzde 500'lere kadar çıkarmayı planladıklarını belirten Apuhan, hayat sigortalarının öneminin de tam anlatılamadığını ifade ederek şu bilgileri paylaştı:

- Hayat Sigortaları 2021 yılında 132 bin kişinin 1,6 milyar liralık borcunu bankalara ödedi.

- Bunların bazıları da Covid sebepli vefatlardı.

- Üstelik kanun koyucu çok kesin çizgilerle sigorta kullananın bir kişinin hayat sigortasını istediği şirketten yaptırabilmesini sağladı.

- Bu alanda en çok şikayet aşırı ücretlerdi; ancak böyle bir durum şu an için yok.

- Kredi miktarına göre en uygun fiyatlı hayat sigortasını da müşterilerimize sağlayan tarafta olacağız.