CiddiGazete- Ekonominin kötü yönetilmesiyle ortaya çıkan zam furyasından site aidatları da nasiplendi!

Yeni yılda vatandaşlar peş peşe gelen zam haberleriyle sarsılırken, site ve apartman yönetimlerinin de aidatlarda olağanüstü artışa gitmesi tepkileri de beraberinde getirdi. İstanbul'un birçok semtinde aidatlara yapılan zamlara isyan eden vatandaşlar protesto gösterileri düzenledi.

AİDATA YÜZDE 70'LİK ZAM

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde bulunan, kiraların 1200-1700 TL arasında değiştiği bir sitede aidatlarda yüzde 70 oranında zam yapıldı. Buna göre 1+0 daireler için aidat 380 TL, 1+1 için 449 TL, 2+1 için 544 TL olarak belirlendi.

PENCERELERE ÇIKIP "YÖNETİM İSTİFA" DİYE BAĞIRDILAR

Esenyurt'taki siteden ulaştırılan görüntülerde vatandaşın pencerelere çıkıp ışık açma kapama eylemi yaptığı, tencere-tava sesleri çıkardığı ve "Yönetim istifa" sloganları attığı görüldü. Eylemlerin 3 gündür devam ettiği öğrenildi.

SİTE SAKİNLERİ SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Hadımköy TOKİ 3. Etap sitesinden ulaştırılan görüntüde ise site sakinlerinin sokağa çıkıp zamları protesto ettiği, yönetimi istifaya çağırdığı görüldü. Çok sayıda site sakini sokağa çıkarak yürüyüş düzenlerken arabaların kornaları ve tencere tava sesleri eyleme eşlik etti. Siteye tedbir amacıyla güvenlik güçleri sevk edildi.