CiddiGazete- Tüm Türkiye'de uygulanan elektrik kesintisinden sadece Denizli'de 185 firma etkilenecek.

Özellikle tekstil firmalarının yoğunlukta olduğu bölgede üretim üç gün duracak, Cuma gecesi saat 24.00'e kadar tezgahlar susacak.

“DENİZLİ'DE KESİNTİ ARALIKSIZ ÜÇ GÜN SÜRECEK”

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, diğer OSB'lerden farklı olarak Denizli'de kesintinin aralıksız üç gün olacağını belirtti.

Keçeci, "OSB içinde 1600 Kwh altında çalışan firmalar da çalışmayacaklar. Türkiye'deki diğer OSB'lerde çalışan firmaların yöneticileri gün aşırı kısıtlamayı kabul ettiler. Denizli'de ise 'Art arda üç gün olsun, çalışanlarımız izin yapsın' denildi. OSB'ler dışındaki sanayi kuruluşları eğer 1600 Kwh'nın altında tüketim yapıyorsa onların üretime devam etmesini engelleyen bir durum yok" diye konuştu.

"TÜRKİYE SANAYİSİNDE BÖYLE BİR ŞEY OLMADI"

Denizli'de sanayi kuruluşlarının önemli bir bölümünün kısıntıdan etkileneceğini söyleyen Keçeci, şu ifadeleri kullandı:

- Üretim yapamayacaklar. Dolayısıyla ihracat taahhüdünü yerine getiremeyecek. Bu kez müşterisi ile problem olacaktır. Sen üretip satamadığın için nakit akışında da senin problemlerin oluyor.

- Bu da ay sonunda ödeyeceğin işçi ücretinden tut vergilerden ve banka borçlarına kadar seni etkiliyor. Bu durumu yıllardan beri ilk kez yaşıyoruz.

- Zaman zaman küçük çaplı sorunlar yaşansa da bu kadar kapsamlı bir kısıtlama bugüne kadar Türk sanayisinde ve Türkiye'de olmadı.

- Bir organizesizlik mi, hesapsızlık mı, hata mı bunu bilme şansımız yok. Bakanlık çalışıyor. Bu kısıtlama tüm Türkiye'yi etkiliyor. Türkiye'nin kaybının 1 milyar dolar olduğu söyleniyor.