CiddiGazete- Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, “Coronavirüs sebebiyle yolcu taşıma kapasitelerinin yarı yarıya düşürülmesi sebebiyle taksici, dolmuşçu ve halk otobüsçü esnafımız zor günler geçiriyor. Bu nedenle fiyatlara güncelleme getirilmeli ve mağduriyetlerin azaltılması için bu süreç bitene kadar otoban gişe ve köprü geçiş ücretleri alınmamalı” dedi.

‘İŞLER DURMA NOKTASINA GELDİ’

Salgından korunmak için insanların evde kalmayı tercih ettiğini ifade eden Apaydın şunları söyledi:

“Alınan tedbirler kapsamında insanlar evde kalmaya başladı. Dışarı çıkanlar da maske takıp sosyal mesafeyi koruyarak işlerini halletmeye çalışıyor. Bu süreçte birçok sektörde işler durma noktasına geldi. Bu sektörlerden biri de ulaşım sektörü. Bugün taksi, dolmuş minibüsler ile halk otobüslerimiz yolcu bulma konusunda sıkıntılar yaşıyor.”

‘BAKANLIĞIMIZ BİZE DE BİR EL ATMALI’

Bu nedenle acilen bir “fiyat güncellemesine ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, sözlerini şöyle tamamladı:

“En azından temmuz sonuna kadar bakanlığımız bize de bir el atmalı. Minibüsçü esnafımız batmak üzeredir. Bakanlığımız talimat verirse kendilerine yardımcı da olabiliriz. Yolcu seviyemiz yüzde 50 oranında aşağı çekilmiştir, fiyat tarifemiz de belli bir zaman için en az yüzde 50 farklı olmalıdır. Taksilerde yüzde 30, minibüsler ile halk otobüslerinde yüzde 50 zam bekliyoruz. Bununla birlikte bilet fiyatlarının yanı sıra ticari akaryakıt verilerek esnafımızın bu zor günlerinde destek olunmalı.”