CiddiGazete- 1 Haziran itibarıyla başlatılan yeni normalleşme kapsamında şehirler arası seyahat kısıtlaması kalktı. Genelgeyle yüzde 50 kapasite ile yolcu taşıma kuralı gereği firmalar, artık yarı yarıya yolcu taşımaya başladı.

Tatil, iş veya memleket ziyareti için otogarlara giden vatandaşlar, uçak fiyatları ile yarışan rakamlarla karşılaşıyor. Ücretlerdeki artışlar, bilet fiyatlarından yolcu valizine kadar her yere yansımış durumda.

TEK VALİZE ÜCRET YOK

En çok sahil bölgelerine araç kaldırılıyor. İstanbul’dan Anadolu’ya gitmek isteyenler ise valiz ücreti şokunu yaşıyor. Tek valiz için ücret talep edilmezken 3-4 valizi ile memleketinin yolunu tutmak isteyen vatandaşlar, bir yolcu ücretini daha gözden çıkarmak zorunda.

Bilindiği üzere otobüs biletleri için tavan fiyat uygulamasına gidildi. Yeni uygulamaya göre 101-115 kilometre arası seyahatlerde 100 lira, 301-350 kilometre arası 150 lira, 401-475 kilometre arası 160 TL tavan fiyat uygulaması başladı. İstanbul’dan Türkiye’nin farklı noktalarına giden otobüs firmalarını arayarak istenen ücretleri sizler için derledik.

URFA-İSTANBUL 250 LİRA, VALİZ BAŞINA ÜCRET

İstanbul’dan Şanlıurfa’ya, Urfa Hassoy ya da Şanlıurfa Cesur Turizm ile gitmek isteyen bir kişinin bin 300 kilometre olan yolculuk için ödemesi gereken ücret 250 TL. Çocuk için ise ücret istemediklerini belirten firmadaki yetkililer, 3 valiz ile gelmek istenildiğinde valizlerden birisi için ücret almayacaklarını ancak diğer ikisinin ücrete tabi olduğunu söyledi. Ücretlendirmenin de valizin boyutuna göre yapılacağı kaydedildi.

ANTALYA-İSTANBUL 200 LİRA, VALİZ BAŞI 50 LİRA

Antalya Toros Turizm yetkilisi de 720 kilometre olan yolculuk için bugüne dair sadece iki otobüs seferinde yer kaldığını aktararak bilet ücretinin 200 lira olduğunu söyledi.

3 yaşındaki çocuk için ücret almayacaklarını belirten firma yetkilisi, 3 büyük boy valizin 2 tanesine 70 liradan, toplamda 140 lira ücret istedi. Pazarlık sonucu valiz başına 50 liradan toplamda 100 lira indirim yapıldı.

İSTANBUL-KARS 350 LİRA

Kars için aradığımız Kars Kalesi Turizm yetkilileri de bugün için araçlarında yer olmadığını belirtti. 832 kilometre olan İstanbul-Kars arası için istenen ücret ise 350 lira.

Bu firma da çocuklar için ücret almadıklarını ancak valiz için ekstra ücret istediklerini kaydetti. Valizin boyutunu görmeden ücret belirtemeyeceğini kaydeden firma yetkilisi, indirim yapabileceğini söyledi.