CiddiGazete- Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), yerli otomobil üretiminden yeni görüntüler paylaştı.

TOGG’un sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Hedeflerimizi adım adım gerçekleştiriyoruz. Yeni Lige yolculuğumuz hız kesmeden devam ediyor. #YeniLigeYolculuk #TOGG” ifadelerine yer verildi.

Fikri mülkiyet haklarına Türkiye'nin sahip olduğu, küresel ölçekte rekabet edecek bir otomobil markası oluşturma hedefiyle Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell, Zorlu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği güçlerini birleştirdi ve 25 Haziran 2018'de Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş.'yi (TOGG) kurdu.

2022 yılında doğuştan elektrikli, bağlantılı ve güncel otonom seviyesine sahip, orta büyüklükte (C segmenti) bir "sportif çok amaçlı otomobil (SUV)" ile yola çıkmaya hazırlanan TOGG, 2030 yılına kadar ise ürün gamını geliştirip 5 farklı modeli piyasaya sürmeyi planlıyor.

İlk etapta yüzde 51 yerlilik oranına sahip elektrikli, bağlantılı ve yeni nesil otomobiller, Gemlik'te 1,2 milyon metrekare alana kurulu fabrikada üretilecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın açıklamalarına göre, yerli otomobil TOGG, 2023'ün ilk çeyreğinde Türkiye'de satışa sunulacak.

TOGG Yönetim Kurulu Üyesi, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu'ya göre, yerli otomobil, 2024-2025 yılında dünyada satışa çıkacak