CiddiGazete- Elazığ Sivrice merkezli depremde arama-kurtarma çalışmaları dün sona erdi. Yapılan resmi açıklamada, enkaz altında kimsenin kalmadığı duyuruldu. 6.8'lik depremde, 41 vatandaşın hayatını kaybettiği belirtildi. Enkaz kaldırma çalışmalarının yanısıra gözler, bölgeye gönderilen yardımlara çevrildi.

Hava sıcaklığının geceleri eksi derecelere kadar düştüğü deprem bölgesinde, çadır ve battaniye yardımı alamadığını belirten vatandaşlar, sokaklarda ateş yakarak ısınmaya çalıştı.

‘DÖRT GECEDİR SOKAKTAYIZ ÇADIR YOK BATTANİYE YOK’

Çadırların kendilerine ulaşmadığını dile getiren Ahmet Köseoğlu, “Çadır yok, battaniye yok. Yetkililerin gösterdikleri yerler dolu. Bu 4'üncü gece, dışarıdayız” dedi.

Battaniyelerle ısınmaya çalıştıklarını belirten Ali Durgun ise “Belediye görevlileri battaniyeler getirdi. Hava çok soğuk. Üç gündür sokaklardayız. Henüz bulunduğumuz yere çadır gelmedi” diye konuştu.

BAKAN ’24 BİN ÇADIR SEVK ETTİK’ DEMİŞTİ

Elazığ merkezli depremde zarar gören vatandaşlara destek paketini açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremzedeler için oluşturulan barınma yerleri konunda şu bilgileri verdi: “45 barınma alanı belirledik. Şu ana kadar bölgeye 24 bin 402 çadır sevk edildi. 400 kadar da genel amaçlı çadır sevk edildi.”

Bakan Soylu açıklamasında ayrıca, “15 gün içinde inşallah, konteynerlerimiz hazır; hemen buraya sevkini başlatıyoruz. Bir konteyner kent oluşturacağız” ifadelerini kullandı.

METEOROLOJİ UYARDI, KAR YAĞIŞI GELİYOR...

Meteoroloji, bugünden itibaren deprem bölgesinin yağışlı bir sistemin etkisine gireceğini söyledi. Yağışlar karla karışık yağmur şeklinde olacak.

'ŞEHİR DIŞINDAN SURİYELİLER GELDİ' İDDİASI

Elazığlı bazı vatandaşlar da depremin ardından kente çok sayıda Suriyeli geldiğini iddia etti. Yardımların çoğunluğunu Suriyeliler'in aldığını, kendilerine sıra gelmediğini iddia eden depremzedeler, yetkililerden konuyla ilgili açıklama istediler.