CiddiGazete- Kamuoyunda, "Sarallar" olarak bilinen organize suç örgütüne yönelik yapılan operasyonda tutuklanan ve Tokat Cezaevi'nde bulunan Cengiz Karlı, kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. İkinci Sayfa programına konuşan Elif Karlı, eşinin ölüm nedeniyle ilgili şu açıklamada bulundu:

"İki gün önce çok ağır bir grip geçirdi. Zatürreden de şüphelendik. Dün haftalık arama günüydü, aramayınca telaşlandım. Sabaha karşı 04.00 sıralarında cezaevinden bir telefon aldım. Cengiz'in rahatsızlandığını ve kalp krizi geçirdiğini alıştırarak söylediler. Vefat ettiğini söylediler. En son geçen salı sesini duydum. 6 Ocak'ta da doğum günüydü görüştük. En son sesini duyduğumda çok iyiydi. Saç sakal tıraşı olduğunu söyledi. Moralinin yüksek olduğunu söyledi ama eşim ağır hastaydı... Kalp rahatsızlığı vardı."

"BEN ÖLMEK ÜZEREYİM"

İstanbul merkezli 13 ilde Sarallar grubuna yapılan operasyonda gözaltına 122 kişi alınmış, 46 kişi tutuklanmıştı. Cengiz Karlı, tutuklanma kararının verildiği 8 Temmuz'da mahkemede yapılan sorgusunda şu ifadeleri kullanmıştı: "By-pass ameliyatı oldum. Böbrek ve kalp yetersizliğim var. Ben ölmek üzereyim. İlaçlarımı tam alamadığım için riskli durumdayım. Sağlığım bu tip şeylere elverişli değildir. Yağma nedir, çete nedir, örgüt nedir bilmem."

Elif Karlı, geçtiğimiz günlerde yaptığı paylaşımla eşinin durumunu açıklamıştı. Şarkıcı şu ifadeleri kullanmıştı:

"Çok merak edenler olmuş. Benim eşim 6 aydır cezaevinde ve yıllardır sağlık problemlerini yakından takip edenler bilir. Eşin için telaşlanmanız, dualarınız, düşünmeniz...

Nasıl da naziksiniz ve nasıl da iyi tanıyorsunuz bizi, beni, eşimi, ailemi... Çok teşekkürler. İstediğiniz, dileğiniz kadar mutlu olun. Allah bazı kötü, pislik insanların kalbine iyilik versin. Ben gülmeyi severim, yalandan da olsa. Gülüyorum aklıma gelip de gerçekleşeceğini de umduğum ana. Başta kocamın, çocuklarımızın, benim, ailemizin günahına giren herkesi önce Allah'a sonra kendime emanet ediyorum."