CiddiGazete- 96 yaşında 15 hükümet başkanı gördükten ve 70 yılı aşkın hükümdarlığının ardından 8 Eylül'de hayatını kaybeden Britanya Kraliçesi 2. Elizabeth’in 19 Eylül'de gerçekleştirilecek cenazesiyle ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Buna göre İngiliz monark, mezara iki mücevheriyle birlikte girecek. Kraliyet uzmanı Natural Diamond Council'in İletişim Başkanı Lisa Levinson, İngiliz Metro gazetesine yaptığı açıklamada, Kraliçe'nin mezarına götüreceği mücevherlerle ilgili bilgi vardı.

Lisa Levinson, Kraliçe'nin gömüldüğünde Gal altınından yapılma alyansını ve her daim kullandığı bir çift inci küpesinin yanında olacağını söyledi.

İNCİ KÜPELERİNİ ÇOK SEVDİĞİ BİLİNİYOR

İnci küpelerin, monarşinin lideri 2. Elizabeth tarafından çok sevildiği biliniyor. Elizabeth hemen her etkinlikte bu aksesuarlarını kullanıyordu. Kraliçe'nin Galler altınından yapılma Gal alyansı da 1923'te düğünleri için ailesine verildikten sonra ona geçmişti.

Elizabeth'in kendi özel mücevher koleksiyonu 98 broş, 34 çift küpe ve 15 yüzük dahil olmak üzere yaklaşık 300 parçadan oluşuyordu. Bunların Buckingham Sarayı’ndaki Kraliçe Galerisi'nde saklanması bekleniyor.

Elizabeth'in cenaze töreni, cansız bedeni Westminster Hall'da meşe tabutunda dört gün yattıktan sonra 19 Eylül Pazartesi Westminster Abbey'de gerçekleştirilecek.

96 yaşındaki Elizabeth’in ölümünün ardından Britanya'nın yeni kralı 73 yaşındaki oğlu Charles olmuştu. Charles, 3. Charles adıyla tahta oturmuştu.