CiddiGazete- Kamuoyunda "Montrö Bildirisi" ya da "Emekli Amiraller Bildirisi" olarak bilinen ve TSK'de tarikat yapılanmalarına izin verilmemesi çağrısında bulunan açıklamayı yayınladıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan 103 emekli amiralin yargılandığı davada karar çıktı.

Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada sanıklar ve sanık avukatları, esas hakkındaki mütalaaya karşı son savunmalarını yaptı.

Tüm sanıklar için atılı suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle oybirliği ile beraat verildi.

DURUŞMADA NELER YAŞANDI

Savunmaların tamamlanmasının ardından, katılan Cumhurbaşkanlığı avukatına söz verildi. Cumhurbaşkanlığı avukatı, bu davanın siyasi bir dava değil, konusu siyasi olan bir dava olduğunu belirtip, "Siyasete müdahale, siyaseti dizayn söz konusudur. Biz muhtıranın tamamına karşıyız" dedi.

Cumhurbaşkanlığı avukatı, amiraller açıklamasını 28 Şubat kararlarına ve 27 Nisan bildirisine benzetip sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Cumhurbaşkanlığı avukatının, sanıkların yaşlarına ilişkin beyanlara karşı çıkarken, "Bir seferberlik halinde bunlar göreve çağrılabilir diye düşünüyorum" demesi salonda gülüşmelere yol açtı.

Savcı, emekli amiraller için müebbet hapis cezası istemişti.