CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Tokat Belediyesi tarafından düzenlenen Tokat Gastronomi Festivali kapsamında Küçükbağlar köyünde düzenlenen “Bereket Hasadı Programı”na katıldı.

Emine Erdoğan, kadınların hazırladıkları yöresel yemek stantlarını gezerek yemeklerden tattı, hasat yapan çiftçileri ziyaret ederek onlarla sohbet etti.

Kadınlarla beraber tulumbadan su çeken Emine Erdoğan, şef Ömür Akkor'dan Tokat yemekleri hakkında bilgi aldı.

GASTRONOMİDE SEMBOL ŞEHİR

Emine Erdoğan, programda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en güzel köşelerinden Tokat'ta bir gastronomi festivali vesilesiyle vatandaşlarla buluşmanın mutluluğu ve heyecanı içinde olduğunu söyledi.

Tokat'ın gastronomisiyle de sembol şehirlerinden bir tanesi olduğunu vurgulayan Emine Erdoğan, "Coğrafi işaretli Tokat kebabımız lezzetiyle dillere destan olduğu kadar, kendine has hazırlanma aşamalarıyla mutfağımızın karakteristik özelliklerini yansıtır. Tabii Tokat'ın coğrafi işaretli ürünleri bununla sınırlı değil. Tokat yazması, Narince salamura yaprağı, Niksar cevizi, Turhal yoğurtmacı, Erbaa Narince bağ yaprağı, Zile kömesi ve Zile pekmezi de coğrafi işaret tescili almıştır. Kısacası Tokat, sahip olduğumuz muhteşem mirasın her parçasından bünyesinde barındıran ve bu potansiyele ayna tutan bir şehrimizdir” diye konuştu.

ERDOĞAN’A EŞLİK EDENLER

Emine Erdoğan’a Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, AKP Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin, AKP Tokat milletvekilleri Yusuf Beyazıt ve Mustafa Arslan, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu da eşlik etti.

ÖZEL ÇİFTLİK KONSEPTİ

Yeniçağ’dan Kenan Kayhan’ın haberine göre, Emine Erdoğan’ın bu ziyareti için AKP İlçe Teşkilatı’ndan bir ismin akrabasından tarla kiralandı. Özel bir organizasyon firması tarafından yürütülen 15 günlük bir çalışma ile bu tarla özel bir çiftlik haline getirildi. Zemine özel tuğla ve İtalyan pomza taşı döşendi. Çiftlik için özel yol açıldı, elektrik hattı çekildi ve projektörler yerleştirildi. Söz konusu çalışmalar için 3 milyona yakın harcama yapıldı.

EMİNE ERDOĞAN’DAN TEŞEKKÜR

Öte yandan Emine Erdoğan, Twitter hesabından paylaştığı mesajda Tokat Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Tokat Valiliği’ne teşekkür etti.

Erdoğan mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Tarihi, kültürü ve yöresel lezzetleriyle sembol şehirlerimizden Tokat'ta vakit, bereket hasadı vakti. Gastronomi Festivali vesilesiyle ziyaret ettik. Yemek, giyim kültüründen nice değerimizin dün gibi yaşatıldığı ilimizde yerli üretime verilen önem ise takdire şayan. Anadolu mirasımızdan yazmacılık gibi pek çoğuna ev sahipliği yapan Tokat, gastronomi alanında da eşsiz bir potansiyel. Festivalde emeği geçenlere teşekkür ediyor, devamını diliyorum. @TokatBelediye @TCKulturTurizm @tokatvaliligi”