Ciddi Gazete- Mehmet Şimşek, Minister of Treasury and Finance used familiar expressions in his social media account in English instead of Turkish.

Şimşek, who is also a British citizen, also tagged President Recep Tayyip Erdoğan and said:

After a five year break, I just had the distinct honor and privilege of being sworn in as Treasury & Finance Minister. I am grateful to President @RTErdogan for entrusting me with the responsibility of serving our people in this capacity.

Our guiding principles for creating a more prosperous and resilient Türkiye will be transparency, consistency, accountability and predictability.

As we navigate through domestic and international challenges, we affirm our commitment to rules based policy making to enhance predictability.

While there are no short cuts or quick fixes, rest assured that our experience, knowledge & dedication will help us overcome potential impediments ahead. Our immediate priority is to strengthen our team and design a credible program.

BİR ŞEY ANLAMADINIZ DEĞİL Mİ?

Sabah saatlerinden beri füze hızıyla yükselen döviz fiyatları karşısında Türk milleti Mehmet Şimşek'in ne diyeceğini bekledi. Şimşek açıklamasını Türkçe değil, İngilizce yaptı! Türkiye Cumhuriyeti'ne Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan İngiliz vatandaşı Mehmet Şimşek'in paylaşımının Türkçesi şöyle:

- Beş yıllık bir aradan sonra, Hazine ve Maliye Bakanı olarak yemin ederek ayrı bir onur ve ayrıcalığa sahip oldum. Bu sıfatla halkımıza hizmet etme sorumluluğunu bana emanet eden Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'a minnettarım.

- Daha müreffeh ve dirençli bir Türkiye oluşturmak için yol gösterici ilkelerimiz şeffaflık, tutarlılık, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik olacak.

- Yerel ve uluslararası zorluklar arasında yol alırken öngörülebilirliği artırmak için kurallara dayalı politika oluşturma taahhüdümüzü teyit ediyoruz.

- Kısa yollar veya hızlı düzeltmeler olmasa da, deneyimimizin, bilgimizin ve özverimizin önümüzdeki potansiyel engellerin üstesinden gelmemize yardımcı olacağından emin olabilirsiniz. Acil önceliğimiz, ekibimizi güçlendirmek ve güvenilir bir program tasarlamaktır.

TEPKİ GELİNCE TÜRKÇE PAYLAŞIM YAPTI

Mehmet Şimşek'in Erdoğan'a İngilizce yaptığı teşekkür paylaşımına büyük tepki geldi. Şimşek, tepkilerin ardından bu kez bir paylaşım da Türkçe yaparak vatandaşlardan "sabır" istedi. İşte Mehmet Şimşek'in İngilizce paylaşımından yaklaşık bir saat sonra attığı Türkçe tweet:

- Bugün TBMM Genel Kurulu'nda yemin ederek görevimize başlamış bulunmaktayız, Allah utandırmasın. Hükümetimizin üstesindesinden gelemeyeceği hiçbir sorun yoktur. Plan ve program dahilinde, belirlediğimiz ilkeler çerçevesinde emin adımlarla çıktığımız bu yolda hedeflerimize inşallah herkesin desteğini alarak ulaşacağız. Ancak biraz sabır ve zamana ihtiyacımız var.

- Bu çerçevede sevgili vatandaşlarımızdan özellikle bir istirhamım var; uygulama ve politikalarımıza ilişkin lütfen benden duymadığınız hiçbir habere ve dolaşıma sokulan hiçbir dedikoduya itibar etmeyiniz. Saygılarımla...