CiddiGazete- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, beraberindeki parti yöneticileriyle Trabzon'da çeşitli temaslarda bulundu.

11 Haziran'da belediye binası önünde aracından indiği sırada uğradığı silahlı saldırıdan yara almadan kurtulan Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'a "geçmiş olsun" ziyaretinde bulunan Akşener daha sonra belediye önünde vatandaşlara hitap etti.

Uzun zamandır vatandaşın dertlerinin konuşulmadığı bir Türkiye'de yaşadıklarını dile getiren Akşener, seçmenin siyasetçi için velinimet olduğunu vurguladı.

Akşener özetle şunları söyledi:

"Velinimet olduğunuzu unuttular. Ben de bu can bu tende kaldığı süre içerisinde, sağlığım, sıhhatim elverdiği süre içerisinde bütün siyasetçilere, ben de dahil, asıl sizin velinimet olduğunuzu kafalarına vura vura anlatacağım. Onun için geziyorum. Sizi görmelerini sağlayıncaya kadar da devam edeceğiz.

Burada durum nedir, bilmiyorum ama gezdiğim yerlerde esnaf bana diyor ki 'Senden başka gelen yok.' Ben de diyorum ki 'Onlar ağa oldu, paşa oldu, bey oldu, onlar gelmez.' 'Milletvekilleri geliyor mu' diyorum, 'Onlar da gelemiyor' diyor. Şimdi siyasetin merkezinde rekabet olmalıdır. Rekabet de sizin üzerinizden olmalıdır, size daha iyi hizmet etme üzerinden olmalıdır ama sizi unutmuşlar. Hatırlatacağız el birliğiyle. Onlar buraya gelecek, buraları gezmek zorunda olacak.”

Gezileri sırasında çok sayıda “acı hikayeyle” karşılaştığını da ifade eden Akşener, “Onları ‘ağalara' duyurmak için elimden geleni yaptım. Ama ne oldu biliyor musunuz? Garibin yanında durmayı unutmuşlar. Benim yaşımda insanlar var aranızda; biz öyle bir nesiliz ki, Tayyip Erdoğan da onlardan birisidir, bizim ailelerimiz, bazı zamanlar çocuklarını doyurup, kendileri o gece yemek yemeden yattılar. Ben onu hiç unutmadım. Ama görülüyor ki Sayın Erdoğan unutmuş. Beş maaşlı danışmanlarının tesiriyle unutmuş. Derdini söyleyen garibanları yalancılıkla itham edip, onları rezil rüsva eden danışmanlarının emrine girmiş” diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener daha sonra ilçede esnaf ziyaretinde bulundu.