CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Meclis grubunda konuştu. Devlet Bahçeli'nin "Başörtüsü sorunu yok" demesine rağmen Recep Tayyip Erdoğan, konunun Meclis'ten anayasa maddesi olarak çıkmasının gelecek yıllardaki tartışmaların önüne geçeceğini söyledi.

CHP'nin TBMM'ye sunduğu kanun teklifini daha da ileri taşıyarak "anayasa maddesi" olarak çıkmasının bugünkü soruna köklü çözüm getireceğini belirten Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

Kanun teklifi diye sundukları metin, hem tüm boyutlarıyla kucaklamaktan hem arzu edilen şekilden uzaktır.

Öyleyse biz daha öte teklifle mukabele edelim. Eğer dürüstsen, samimiysen, temel bir insan hakkı olan başörtüsü meselesini ülke gündeminden çıkarmak için samimiyse, gençlerimizin hassasiyetleri olan bu meselenin ahdi temelini güçlendirmenin peşindeyse gelin çözümü yasa değil, Anayasa düzeyinde sağlayalım.

CHP'DEN jET CEVAP

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Erdoğan'ın, CHP'nin başörtüsü teklifinin ardından yaptığı "Anayasayı değiştirelim" çağrısına cevap verdi.

Özgür Özel, sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Meclis'e sunduğumuz kanun teklifimiz AKP'de rahatsızlık yarattı. Desteklememek için Anayasa değişikliği önerip başka değişiklikler için fırsat kolluyorlar. Her gün anayasayı çiğneyen bir anlayışla anayasa değiştirecek halimiz yok. Yeni Anayasa, yeni Meclisin işi olacak!"