CiddiGazete- Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün katıldığı iki etkinlikte de siyasi mesaj vermemesi dikkat çekti.

Dün yapılan Yüksek İstişare Kurulu toplantısı sonrası yapılan açıklamada, "Seçim sathı mahaline girerken provokasyonlar artabilir" diyen Erdoğan, bugün Üsküdar Ayazma Camii açılışında ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi Ziraat Bankası Kütüphanesi ve Merkezî Derslik Binası Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmalarda muhalefeti ilk kez eleştirmedi.

*CAMİLERİMİZİ MANEVİ MUHAFIZ OLARAK GÖRÜYORUZ"

Erdoğan, cami açılışında "Her camimizi, ülkemizin ve milletimizin geleceği için vatan topraklarına dikilen birer manevi muhafız olarak görüyoruz. Mimarisiyle, yeriyle pek çok özelliğiyle şehrimize değer katan, Ayazma Camimizin banisi Sultan 3. Mustafa'dan bugüne kadar bu eserin yaşatılması için gayret gösteren herkesi rahmetle yad ediyorum" ifadelerini kullandı.

KİTAP OKUMANIN ÖNEMİNDEN BAHSETTİ

Kütüphane açılışında ise Erdoğan, kitap okumanın önemi işaret etti. Avrupa'nın cehalet içinde olduğu dönemde ecdadın üniversiteler açtığını söyleyen Erdoğan, bugünkü ikinci konuşmasında da muhalefete yüklenmedi.