CiddiGazete- Dünya Gazetesi yazarı Alaattin Aktaş, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın bugün kabine toplantısı sonrası yaptığı "Enflasyon yok" açıklamasına bir soruyla karşılık verdi.

Aktaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Madem yaşanan enflasyon değil, yani enflasyon yok, öyleyse bugüne kadar düşüreceklerini söyledikleri neydi? Ve bundan sonra daha da gerilemesi için gayret gösterilerek olan ne?" dedi.

"ENFLASYON YOK, HAYAT PAHALILIĞI VAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin geldiği yol özellikle bunu yol ayrımı olarak kabul edecek olursak ekonomi programı olmuştur. Bütün dünyaları faiz, enflasyon, kur ilişkisinden ibaret olan kesin inançlılar, ülkemizin yatırım, istihdam, üretim, ihracat cari fazla yoluyla büyüme stratejisini anlamaya bile çalışmamıştır. Enflasyon bir sorun mudur? Evet, bir sorundur. Ama Türkiye'nin sorunlarının asıl sebebi tek başına bu başlık mıdır? Kesinlikle değildir. Eğer öyle olsaydı geçmişte çok kez uygulanan enflasyon merkezli ekonomi programları ile sorun çözülmüş olurdu" dedi.

Erdoğan şunları kaydetti:

"Bizim ülkemizde teknik anlamda enflasyon değil fiili bir hayat pahalılığı sorunu vardır. Yaşananlara enflasyon diyebilmemiz için kamunun harcama disiplininin kaybolması demektir. 19 yıldır üzerinde hassasiyet gösterdiğimiz konu bütçe sistemidir."