CiddiGazete- Yeniden Refah Partisi'nin daha önce reddettiği Cumhur İttifakı'na katılma teklifini kabul etmesinin ardından, gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretine çevrilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın saat 16.00'da Yeniden Refah Partisi'ne giderek Fatih Erbakan ile görüştü.

GÖRÜŞME SONRASI İLK AÇIKLAMA

Erdoğan'ın ziyareti nedeniyle büyük sevinç yaşayan YRP Genel Başkanı Fatih Erdoğan şöyle dedi:

Milletvekilliği seçimlerine bütün bölgelerde kendi logomuzla gireceğiz. Bu ittifak kararımız belirli prensip ve ilkelerle inşa edildi. İnanıyoruz ki ülkemizin hayrına olan bu prensiplerimiz ortak hedeflerimiz haline dönüşecektir. Biz Milli Görüş olarak siyasi geçmişimizde her zaman şerre mani olan, iktidarda muhalefette de olsa hayra vesile olan bir siyasi anlayışı ortaya koyduk, bundan böyle de aynısı olacak. Geldiğimiz noktada 6'lı bir kaosa ülkemizi teslim etmemek adına milli ve kararlı bir adım attık.

Dün hangi doğru ve yanlışları dile getirdiysek aynılarını dile getirmeye devam edeceğiz. Dün yanlış dediğimize bugün yanlış demek gibi bir anlayışımız söz konusu olamaz. Seçimlerden sonra biz de inşallah en güçlü şekilde temsil edilerek mutabakat metnimizdeki prensiplerin hayata geçmesinin takipçisi olacağız. 14 Mayıs'tan sonra inşallah TBMM çatısı altında fonksiyonumuzu daha etkili şekilde sürdüreceğiz.

En son geldiğimiz nokta bütün seçim noktalarında tamamen kendi listemizle girmek yönündeydi. AK Parti listelerinden milletvekilimiz olması gibi bir düşüncemiz yoktu. Son birkaç günde de aksi bir gelişme olmadı. Böyle bir talepte bulunmadık, böyle bir görüşme bugün de olmadı.

Burası Refah Parti'mizin 80'li yıllardan itibaren genel merkez binası. Milli Görüş hareketiyle, merhum Erbakan hocamızla özdeşleşmiş bir bina. Bina da Milli Görüş'ün kalesi diyebileceğimiz bir bina. İçeride böyle de bir konuşma da oldu. Sayın cumhurbaşkanımız da aynı nostaljiyi, aynı duygusal anları yaşıyorlar.

Hükümette yer alma gibi, bakanlık, cumhurbaşkanı yardımcılığı gibi bir talebimiz olmadı.