8 Mart 2018'de Dünya Kadınlar Günü Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan:

"İslam'ın güncellenmesinin gerektiğini bilmeyecek kadar da aciz bunlar. Siz İslam'ı 14 asır öncesi hükümleri ile bugün uygulayamazsınız. Beni birçok hoca efendi tefe koyacak o ayrı mesele, koysunlar" diye konuştu.

Eğer bu sözleri ben söyleseydim gör başıma neler gelirdi?.. Kılıçtaroğlu söyleseydi Ak Parti Teşkilatları, şeyhler, müritler meydanlara inerdi.

Erdoğan yolu açtı: "Kuran yani İslam güncellenebilir mi?" sorusunu ben soruyorum şimdi?..

Kuran 1400 yıl öncesinin geçersiz antika kitabı mıdır?

Bu kadar cami, Kuran kursları, İmam Hatipler, İlahiyat Fakülteleri namaz kılan, oruç tutan, hacca giden insanlarda bile güzel ahlak geliştiremiyorsa; rüşvet, soygun, hırsızlık, yalancılık, almış başını gitmişse ne yapmalıyız?..

İncil'e, Tevrat'a inanan milletlerin sınır kapısında Kuran'a inanan gariban Müslümanlar ölüyorsa Erdoğan'ın sözlerinin haklı tarafı da yok mu?..

"İslam güncellenmelidir" diyen Erdoğan olduğu için susanlar Müslüman mıdır, münafık mı?

ABDÜLHAMİT ve OSMANLI DONANMASI

5. Murat'ı tahta çıkarmak için yapılan Çırağan Baskını, Abdülhamit'in devlet adamlığı karakterinde derin izler bırakmıştır. Bu olaydan sonra ileri derecede korkuya kapılmıştır. Donanma gemileri ya toplarını saraya çevirip "İn tahttan" derse korkusu uykularını kaçırmıştır. İşte bu korku ile Osmanlı Donanmasını Haliç'te zincirletip 33 yıl boyunca çürümeye terk etmiştir.

1897 Türk-Yunan savaşında Donanma'nın Ege'ye çıkması emredilmiş, donanma gemileri değil Ege'ye çıkmak, Haliç'ten Çanakkale'ye zar zor gidebilmişlerdir.

7 Kasım 1914'de 3 gemimiz 30 yıl Haliçte zincirli kaldıkları için hareket yeteneğini yitirmiş halde içindeki 3000 Mehmetçikle beraber Ruslar tarafından Karadeniz’de batırıldı. O gemilerde Sarıkamış Harekatı’na katılacak destek kuvvetleri, battaniyeler ve Yemen'den dönen askerimizin kışlık giyecekleri vardı.

Ve faturayı tarihçilerimiz Enver Paşa'ya kestiler; Abdülhamit'in donanmayı Haliçte çürütmesi hiç akla gelmedi.

Bugün herhangi bir devletin başkanının "Sarayıma bomba atarlar" korkusu ile savaş uçaklarını hangarlarına zincirlettiğini bir düşünün, işte öyle bir şey...