CiddiGazete- Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü" programında açıklamalarda bulundu. Sözü seçim sandığına getiren Erdoğan, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a da "Daha dur bu iyi günleriniz" dedi.

Kalkınma planlarının merkezine, güçlü kadın, güçlü aile, güçlü Türkiye ilkesini yerleştirdiklerini ifade eden Erdoğan, "Tek bir kadının bile şiddete uğramasına asla rıza göstermeyeceğimiz için mücadele çıtasını sürekli yükseltmek mecburiyetindeyiz" ifadelerini kullandı.

MUHALEFETİ HEDEF ALDI

Eski hükümet ortağı HDP'yi de hedef alan Erdoğan, "Bu örgütün parlamentomuzdaki uzantıları görmezden gelemeyiz. Onların demokrasi adına söyleyecekleri hiçbir söz kalmamıştır. Parlamentoya öyle veya böyle girip ondan sonra teröristlerle kolkola Kandil'de dağlarda dolaşanlar, bu milletin oylarının temsilcisi olamaz" dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Gaziantep'in Karkamış ilçesinde provokatör bir grup tarafından protesto edilmesini de değerlendiren Erdoğan, "Daha dur bu iyi günleriniz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- Tek bir kadının bile şiddete uğramasına asla rıza göstermeyeceğimiz için mücadele çıtasını sürekli yükseltmek mecburiyetindeyiz.

- Kadınlara yapılmış her yanlış uygulamayı insanın eşref-i mahlukat sıfatına yapılmış bir saldırı olarak görürüz. Her şeyden önce bizim inancımız buna cevaz vermez.

- Kalkınma planlarımızın merkezine güçlü kadın, güçlü aile, güçlü Türkiye ilkesini yerleştirdik. Ülkemizde bu doğrultuda çok mesafe kat ettik. Elbette henüz arzu ettiğimiz seviyede değiliz.

- 2023 yılında mağdurların adalete erişimini kolaylaştıran uygulamaları sürdüreceğiz. Bundan sonra da seferberlik ruhuyla çalışmalarımıza devam edeceğiz.

- Terör örgütleri söz konusu olduğu zaman Kandil'e çıkan Batılı STK'lar, Diyarbakır annelerini ziyaret etmemişlerdir. Bu örgütün parlamentomuzdaki uzantıları görmezden gelemeyiz.

- Onların demokrasi adına söyleyecekleri hiçbir söz kalmamıştır. Bunların parlamento kürsüsünü fırsat bilerek oradan söyledikleri ifadelerin hiçbir kıymeti yoktur.

- 2023 seçimlerini bu anlamda çok çok önemli buluyorum. 2023 seçimlerinde inanıyorum ki benim milletim Kürtüyle, Türküyle, Lazıyla sandıklarda bunlara en güzel demokratik cevabı verecektir.

- İşte particiklerden bir tanesi dün Gaziantep'ten Karkamış'a geçmiş. Karkamış'ta mülteci kardeşlerimiz hakkında laf etmeye kalkınca, "lütfen haset yapmayın" demişler. O da gidip bir dükkana sığınıyor.

- Daha dur, bu iyi günleriniz. Kadın ve çocuk katilleriyle dirsek dirseğe dolaşanlara inşallah 2023 ders yılı olacaktır.

- İstiklal Caddesi’ndeki terör eylemini, bu terör örgütleri neyle izah edecekler. En ufak bir açıklamalarını duydunuz mu? Konuştular mı? Ne ana muhalafet, ne yavrusu...

- Konuştu mu? Konuşmadı, konuşacak sözleri yok da onun için.

- İşte bu bakımdan ben orada şehit edilen dört yaşındaki yavrumuzun kanını yerde bırakmayalım derken aynı zamanda sandıkta da bırakmayalım.

- Parlamentoya öyle veya böyle girip ondan sonra teröristlerle kolkola Kandil’de dağlarda dolaşanlar, bu milletin oylarının temsilcisi olamaz.