CiddiGazete- Seçim çalışmaları kapsamında Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun'da miting gerçekleştirdi.

"Soğana patatese liderinizi kurban etmezsiniz" diyen Erdoğan, yine sert sözlerle Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.

"GİRESUN VATAN TOPRAKLARINI DAR EDECEK"

Erdoğan, "Giresun Pontus çetelerine toprağı dar etmişti. İnanıyorum ki Giresun bugün Kandil'in şakşakçılarına, FETÖ'nün haşhaşilerine vatan topraklarını dar edecek" dedi. Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları şöyle:

"Giresunlu kardeşlerim ondan bundan korkmaz. Giresun bizimle olduğu müddetçe her engeli aşarız. Bunun için 14 Mayıs çok önemli. Sadece sizin oy kullanmanız önemli değil, arkadaşınızı komşunuzu sandığa götürerek bize oy kullanmasını sağlamanız lazım.

Aksi takdirde FETÖ'cü hainler gelir yeniden çocuklarınızı elinizden alır. Karadeniz'de bulduğumuz gazın vanasını kapatırlar. Gabar'da bulduğumuz petrol çukurunun üzerine beton dökerler.

Şehirlerimizi yeniden kana ve ateşe boğarlar. Diyarbakır'da, cezaevinde olan Selo var ya, Kürt kardeşlerimizi sokağa döktü. Gelince onu çıkaracağız diyor. Selo ne yaptı diyor daha ne yapacak. 51 tane Kürt kardeşimizi öldürdüler. Bunun suçu ne diyorlar. Daha ne olacak bay bay Kemal. Kandil'den selam geliyor bay bay Kemal'e, 'desteğimiz onunla' diyorlar.. Kürt kardeşlerimizin bunlarla bir benzerleri yok. Bunların dini ezanı, kitabı yok. Bunlar kitapsız. Benim Giresunlu kardeşlerim bunların önünü açar mı. Kürt kardeşlerim Kandil'dekilere bakmasınlar. Kürt kardeşlerimi çok aldattılar, hala da aldatıyorlar. Bu oyunu 14 Mayıs'ta bozmaya var mıyız?

20 yıl önce şu sahil yolu var mıydı? Samsun'dan çık taa Hopa'ya kadar böyle bir yol yoktu.

Görüyorsunuz enflasyon her ay düşüyor. İnşallah her ay bu şekilde devam edecek. Çalışanlarımız ve emekliklerimizin maaşında yaptığımız yüksek oranlı iyileştirmelerle birlikte refah kaybını telafi ediyoruz. Temmuz ayında hem enflasyon farkını hem refah payını dikkate alan yeni artışlarla çalışanlarımızı ve emeklilerimizi daha da rahatlatacağız.

Her zaman söylerim kale içeriden fethedilir. Kalenin içerisinde kim var? Kadınlar. Bu işi kadınlar bitirecek.

Hak ve özgürlükleri biz karşıladık mı? Ayasofya'yı yeniden ibadet açtık mı?"