CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'da prototipi yapılan Altay Tankı'nın teslim töreninde yaptığı konuşmada, "Ordumuz tarafından testleri tamamladıktan hemen sonra tanklarımızın seri üretimine başlayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya'daki ikinci programı kapsamında Arifiye ilçesine geçerek, Altay Tankı'nın testler için TSK'ya teslimi programına katıldı. Törende kendisini bekleyenlere hitap eden Erdoğan, "Yani ben şöyle bir 20, 21 sene önceyi şöyle bir hatırladığımda biz yani silahlarımızda bırakın böyle tank, top filan falan bunları bir kenara, obüsleri bir kenara, tabanca üretemiyorduk. Şimdi ne oldu? Tabancanın daniskasını üretiyoruz" dedi. Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

- Savunma sanayi projelerini bizzat himaye ettik, takip ettik, destekledik. Kendimizin imal edebileceği hiçbir ürünü dışarıdan almama yoluna gittik. Firmalarımızı destekledik.

- Özel sektörün önünü açtık, yeni yatırımları teşvik ettik. Sorunlara odaklanmak, daha ilk denemede pes demek yerine sonuca ve başarıya kilitlendik.

- Hamdolsun 20 yıl gibi çok kısa bir sürede savunma sanayinde yüzde 80'leri bulan dışa bağımlılığı yüzde 20'ler seviyesine düşürdük.