CiddiGazete- Kahramanmaraş merkezli depremde resmi rakamlara göre 50'in üzerinde vatandaş hayatını kaybetti. İnsanlar günlerce enkaz altında çığlık çığlığa yardım bekledi. Birçok depremzedenin hayatını donarak kaybettiği belirtilirken, AFAD'ın yetersizliği, Kızılay'ın çadır skandalı, deprem acılarına tuz biber ekti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Memur-Sen'in 7. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada bugünün acılarını geçiştirip 24 yıl geriye gitti.

Erdoğan konuşmasında, 99 yılında hükümet olan MHP ve DSP'yi eleştirdi.

Erdoğan, "Geçmişte Marmara Depremi sonrasında yaşadıklarımızı hatırlayın. Kimdi onlar? Şu andaki CHP. Ne yaptılar? Hiç" dedi.

Ancak Erdoğan'ın unuttuğu bir şey vardı. O da 99 depreminde dönemin iktidarının hali hazırda Cumhur İttifakı'nda yer alan DSP ve MHP'nin olmasıydı.

Erdoğan'ın konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Geçmişte Marmara depremi sonrasında yaşadıklarımızı hatırlayın. Kimdi onlar? Şu andaki CHP. Ne yaptılar? Hiç. Biz, o zaman da yine deprem bölgesini gezdik, dolaştık. Ama maalesef ortada yönetim diye bir şey yoktu. Ülkemiz 1999 depreminde sadece can kayıplarıyla sarsılmadı, sadece yıkıntıların altında ezilmedi. Ekonomik olarak da ciddi bir darboğaza girdi.

Bugün utanmadan sıkılmadan 300 milyar dolar getireceğim yalanını atanlar, o günlerde IMF komiserlerinin çantacılığını yapıyordu. Bay bay Kemal, halef selef olduklarınız o zaman niçin size bir kuruş para vermediler? Memurların parasını ödeyemediniz. Ülkeye yatırımlar konusunda en ufak bir şey yapamadınız. Bizim ise böyle bir derdimiz yok."

CHP, 12 Eylül 1980'den sonra hiç iktidar veya iktidar ortağı olmadı. Erdoğan'ın eleştirdiği dönemde Başbakan DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit, Başbakan Yardımcısı da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ydi.