CiddiGazete- DSP'nin AKP'den milletvekili adayı olan genel başkanı Önder Aksakal, Hizbullah terör örgütü hükümlüsü 71 yaşındaki Mehmet Emin Alpsoy'un Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından affedilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Bunların siyasete malzeme yapılması doğru değil. Bu bir anayasal yetki. Bunu cumhurbaşkanı istediğine kullanır. Yarın Abdullah Öcalan'a da kullanabilir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Hizbullah hükümlüsü Mehmet Emin Alpsoy'u "kocama hali" nedeniyle affetti.

Cumhur İttifakı ortaklarından DSP'nin Genel Başkanı Aksakal katıldığı canlı yayında, Erdoğan'ın affını yorumladı. Durumun "anayasal hak" olduğunu savunan Aksakal, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanları, sürekli hastalık ve yaşlılık. Bu yetkiyi Kılıçdaroğlu da zamanı geldiğinde kullanabilir, Kenan Evren de Ahmet Necdet Sezer de kullanmıştır geçmişte.

Bu kişi Hüdaparlı diye ölsün diyemez.

Cumhurbaşkanı, PKK'lı diye ölsün diyemez. Ergenekon'dan da yargılananları yine Erdoğan affetti.

Bunların siyasete malzeme yapılması doğru değil. Bu bir anayasal yetki. Bunu cumhurbaşkanı istediğine kullanır. Yarın Abdullah Öcalan'a da kullanabilir."