CiddiGazete- Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 9 kenti daha etkileyen 7,4 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak yalnızca AKP'li belediye başkanlarından bilgi aldı.

Erdoğan, CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ı ise aramadı.

Saat 04.17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Çevre illerden de şiddetli biçimde hissedilen deprem nedeniyle binaların yıkıldığı, can ve mal kayıplarının yaşandığı bilgileri geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uluslararası yardımı da içeren dördüncü seviye alarm verdiklerini açıkladı. Saat 10.00 itibariyle açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, şimdiye kadar toplam 284 can kaybının yaşandığını, 2 bin 323 kişinin yaralandığını, 1710 binanın yıkıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklama göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremin ardından can ve mal kaybının yaşandığı illerin belediye başkanlarını arayıp bildi aldı.

Cumhurbaşkanlığı resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana, Malatya, Gaziantep, Diyarbakır, Hatay, Adıyaman, Osmaniye ve Şanlıurfa valileri ile telefonda görüşerek deprem sonrası durum ve arama kurtarma faaliyetleri ile ilgili bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana Valisi Süleyman Elban, Malatya Valisi Hulusi Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidini Beyazgül ile de telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmelerde, depremden etkilenen bölgelerdeki durum ve arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı."

Erdoğan'ın AKP'li belediye başkanlarını arayıp, CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaşı ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ı aramaması dikkat çekti.