CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Malatya’yı ziyaret etti. Erdoğan’a Cumhur İttifakı ortakları Devlet Bahçeli ve Mustafa Destici de eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, halka hitaben yaptığı konuşmada, “Afetin ilk saatlerinden itibaren devletimizin ve milletimizin tüm imkânlarını seferber ettik. Arama-kurtarmadan yardım ve barınma ihtiyaçlarının giderilmesine kadar her alanda vatandaşımızın yanında olduk. Depremden bu yana 650 bin görevlimiz depremzedelerimize hizmet için görev yaptı. Arama-kurtarma ekibi olarak 35 bini aşkın personel bölgede çalıştı” ifadelerini kullandı.

YARDIM TEŞEKKÜRÜ

“Katar’dan Azerbaycan’a, Afganistan’dan Pakistan ve Balkanlara kadar tüm kardeşlerimizin duasını, desteğini de yanımızda gördük” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kimi elinde avucunda ne varsa göndermeye uğraştı. Kimi ülkemiz adına yardım kampanyaları düzenledi. Kimi deprem bölgesine binlerce konteyner, on binlerce çadır sevk etti. Kimi bizzat gelerek acımızı paylaştı, milletimizle dayanışma sergiledi. Yani, Türkiye’nin 780 bin kilometrekareden çok daha büyük bir ülke olduğu depremden sonra bir kez daha görüldü” şeklinde konuştu.

BARINMA SORUNU

Barınma sorununun çözümü gündemlerinin hep ilk sırasında olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Evi yıkılan, tahrip olan, evine girmekten endişe eden insanımıza başını sokabileceği bir yer vermenin gayretindeydik” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Daha önceki ziyaretlerimizde 100 bin konteyneri ilk üç ay içinde kurma sözü vermiştik. Hamdolsun bu sözümüzü 17 bin fazlasıyla tuttuk. Ayrıca bölgede 910 bini aşkın çadır kurduk. Ülkemiz genelinde 130 bin konut, 36 bin köy evi ve 5 bin ahır olmak üzere toplam 171 bini aşkın bağımsız bölümün inşa süreci başladı. Malatya’da da 14 bin konutun, 7 bin 131 köy evinin ve 679 ahırın yapımına bismillah dedik. Şehrimizde 70 bini deprem konutu, 25 bin 300’ü köy evi olmak üzere, toplam 95 bin 300 afet konutu inşa edeceğiz. Bunların yanı sıra 13 bine yakın işyerimiz de faaliyete geçti.

EMEKLİ ZAMMI

Öte yandan konuşmasında emekli maaşlarına da değinen Erdoğan, “En düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya, emeklilerimizin bayram ikramiyesini 2 bin liraya çıkardık. Bu rakamı daha yukarıya çıkarmanın hesabı içerisindeyiz. Kamu işçilerimizin maaşını 21 bin lira seviyesine çıkardık. Memurlarımızın en düşük maaşını da Temmuz’da 22 bine yükseltme sözü verdik” dedi.