CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sedat Peker'in iddialarında adı geçen danışmanı Serkan Taranoğlu'nu görevden aldığı ileri sürüldü.

Bloomberg'in haberine göre Erdoğan bu kararını AKP MKYK toplantısında açıkladı.

Bloomberg muhabiri Fırat Kozok, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Serkan Taranoğlu'nu görevden aldığını partisinin bu akşamki MYK toplantısında üyelere açıkladı" paylaşımıyla haberi duyurdu.

Peker'in iddialarında adı geçen Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Korkmaz Karaca da bu hafta içerisinde görevlerinden istifa etmişti.

NE OLMUŞTU?

Peker, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda Serkan Taranoğlu’nu Marka Holding'in sahiplerinden rüşvet istemekle suçlamış ve bazı mesajları paylaşmıştı.

Sedat Peker, Marka Holding sahiplerinden 12 milyon lira danışmanlık adı altında rüşvet istendiğini belgeleriyle açıklamıştı.

SERKAN TARANOĞLU KİMDİR?

Serkan Taranoğlu, Orman ve Spor eski bakanı Ersin Taranoğlu'nun kardeşi olarak dikkat çekti. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin de danışmanlığını yapan Serkan Taranoğlu, 1994 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun oldu.

Mezun olduktan 3 yıl sonra 1997 yılında Başbakanlıkta danışman olarak göre ve başlayan Serkan Taranoğlu, 2004 yılına kadar bu görevini devam ettirdi.

Daha sonra bir internet sitesinde köşe yazarlığı yapan Taranoğlu, 2012 yılında TOBB'da başkan danışmanı oldu. Taranoğlu, 8 Ocak 2019'da Cumhurbaşkanlığı danışmanlığına atandı.