CiddiGazete- Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Mustafa Destici şunları söyledi:

“Ben şunu ifade etmiştim, hatırlayın, birkaç haftadır. Cumhur İttifakı’ndaki bütün partilerimiz ortak bir listeyle seçime giderlerse bu avantajlı olur. Bizim şu andaki 4 partimizin oyu 47-48. Bununla biz çok rahat Meclis’in yüzde 55-60’ını çıkarabiliriz. Bu düşüncemi daha önce Sayın Cumhurbaşkanımla da paylaşmıştım, kamuoyuna da açıkladım. Ama Milliyetçi Hareket Partimiz bu listeyi verince geriye 3 partimiz kaldı. Tabi bu arada Demokratik Sol Parti de Cumhur İttifakı’mıza dahil oldu. Onlara da ‘Hoş geldiniz’ diyorum.

Biz bundan sonrasında ne yapabiliriz, henüz listesini vermeyen biz varız, Yeniden Refah Partisi var, AK Parti var. Bununla ilgili düşüncelerimi paylaştım. Sayın Cumhurbaşkamız da düşüncelerini ifade ettiler. Fatih Erbakan beyle de görüşeceğim ama ‘Şu andaki kararınız nedir’ diye sorarsanız, ‘Şu andaki son durum nedir’ diye sorarsanız, hepimiz ayrı listelerimizle seçime gidiyoruz. Büyük Birlik Partisi de seçime hazır ama ben Fatih Erbakan beyle de görüşeceğim. Biz Büyük Birlik Partisi olarak, Mustafa Destici olarak üzerimize düşen her şeyi yapmış olarak sahaya ve seçmenimizin karşısına çıkacağız.”

DÜN 'GÖRÜŞME YOK' DEMİŞTİ

BBP Genel Başkanı Destici, Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) dün düzenlediği basın toplantısında, bir gazetecinin "Seçimlere kendi logonuz ve listeniz ile mi katılmayı planlıyorsunuz?" sorusuna, "Biz yine aynı şekilde yolumuza devam ediyoruz. Ben daha öncede de ifade ettim. Bu sistemde milletvekilliği çıkarma noktasında faydalı olacak, kazançlı olacak yolun ortak liste olduğunu ifade ettim. Bu sadece benim söylememle olacak bir şey değil. Cumhur İttifakı içerisinde üç parti daha var. Onların da aynı iradeyi ortaya koymaları gerekiyordu. Şu ana kadar bir mutabakat yok. Şu anda Cumhur İttifakımızdaki dört siyasi parti kendi milletvekili aday listeleri ile seçime girecek. Bugün bizde mülakatlar sona eriyor. Biz de BBP olarak listelerimizi hazırlıyoruz. Pazar günü de Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) teslim edeceğiz" cevabını vermişti.

Destici, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşme yapıp yapmayacaklarına ilişkin soru üzerine de "Şu anda öyle belirlenmiş bir görüşme saatimiz ya da trafiğimiz yok. Bugün ya da yarın görüşeceğiz diye bir takvimimiz yok" diye konuşmuştu.