CiddiGazete- Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ordu mitingine katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasında, Van mitinginde ‘zafer işareti’ yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu’nu isim vermeden hedef alan Erdoğan, “HDP mensuplarının, örgütün parmak işaretiyle selamlıyorlar” dedi.

Erdoğan özetle şunları söyledi:

“Kandil’den talimat alanlarla bir yere varılır mı? Biz talimatımızı önce Allah’tan, sonra milletten alıyoruz. Kandil’e dönüp ‘Tüm PKK’lıları çıkartacağız’ diyorlar. Bu Selo kim? Bu Selo, Diyarbakır’daki 51 vatandaşımızı öldüren... Bay bay Kemal, Meclis’te HDP ile ne görüştün, söylesene, söylemez. Kamudan ihraç edilen PKK’lıları geri döndüreceklermiş. HDP mensuplarının, örgütün parmak işaretiyle selamlıyorlar. Eline her mikrofon alan, HDP’linin, PKK’lının tehdit dolu açıklamalarına elleriyle kalp işareti yaparak cevap veriyorlar. Dışarıdaki ve içerideki FETÖ’cülerin heyecanını görüyorsunuz değil mi? Bay bay Kemal’den almışlar sözü. Şimdiden silahlarını doldurmaya, molotoflarını hazırlamaya başlamışlar. Bu manzaradan CHP’ye gönül verenler de utanıyor.”

SOYLU DA ELEŞTİRMİŞTİ

İçişleri Bakın ve AKP İstanbul Milletvekili Adayı Süleyman Soylu da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu’nu ‘zafer işareti’ yapması nedeniyle eleştirdi.

Şişli’de Gölova Kadınlar Derneği’nin etkinliğinde konuşan Süleyman Soylu, “Bay bay Kemal Van’da bir miting yaptı. Van’da yaptığı mitinge aynı zamanda Ekrem İmamoğlu da hanımı ile beraber katıldı. HDP bayrağı salladılar. PKK’nın yaptığı zafer işaretini yaptılar. Meydanda 11 bin kişi vardı. 10 bin kişisi ‘Selo’ya özgürlük’ diye bağırdı ve HDP’lileri oraya topladılar. Kendi birtakım partililerini de topladılar. Yetmedi, ‘Dişe diş, kana kan, Öcalan’ diye slogan attılar” diye konuştu.