CiddiGazete- AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. Yıl Dönümü Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın açıklamalarından başlıklar şöyle:

- Çanakkale tarihi şanlı zaferlerle dolu bir milletin asli kimliğini bulduğu üzerine serpilen ölü toprağını kaldırdığı tıpkı bir anka kuşu gibi küllerinden yeniden doğduğu bir dönüm noktasıdır.

- Türkiye devleti ve milletiyle zorluklara göğüs gerecek, krizleri fırsata çevirecek, küllerinden yeniden doğacak kapasiteye sahiptir. Yeter ki fitne ve fesat peşinde olanlara kulak asmayalım. Yeter ki birliğimize, kardeşliğimize halel getirmeyelim.

- Çanakkale Kurtuluş Savaşımızın adeta provasıdır. Çanakkale birbirine kenetlenmiş bir milletin aşamayacağı hiçbir engel olamayacağını bize göstermiştir.

"ÇANAKKALE RUHU İLE SARABİLİRİZ"

- Özellikle deprem ve sel felaketi ile yüreklerimizin yandığı bu sancılı dönemde Çanakkale ruhuna tekrar ihtiyacımız var.

- Depremin yaralarını ancak Çanakkale ruhunu dirilterek sarabiliriz. Nasıl 108 sene önce omuz omuza vererek imkansızı başardıysak asrın felaketinin üstesinden de yine dayanışmayla kardeşlikle gelebiliriz.

- Rabbim ülkemizi her türlü kazadan, beladan, afetten muhafaza eylesin diyorum. Bu düşüncelerle sözlerime son verirken Çanakkale Deniz Zaferimizin 108. yıl dönümünü tekrar tebrik ediyorum.

- Anafartalar Komutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere bütün komutanlarımızı, kahraman Mehmetçiklerimizi rahmetle anıyorum.