CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK), ATO Congresium’da düzenlenen 28. Genel Kurulu’na katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasında, işçi ve işveren kesimi arasındaki diyaloğun güçlü olmadığı, ilişkilerin sağlıklı yürümediği zaman sosyal huzursuzluk yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çünkü çalışma hayatının bir tarafında işçiler, diğer tarafında işverenler bulunmakta devlet de her iki tarafın beklentilerini ve çıkarlarını gözeten bir konumla bu denklemde yerini almaktadır” dedi.

'ORTA YOLU BULMAYA ÇALIŞTIK'

Türkiye’nin geçmişte sosyal barışı tehdit eden gerilimlerin yol açtığı sıkıntıları epeyce yaşamış bir ülke olduğunu dile getiren Erdoğan, “Kuruluş amaçlarının dışına çıkarak ideolojik kavgaların bayraktarlığını yapan tarafların çekişmelerinin ülkemize ağır maliyetleri olmuştur. Bunun için biz, iktidara geldiğimiz günden beri, ülkenin ve milletin çıkarlarını en üstte tutarak tüm kesimlerin hassasiyetlerini dikkate alan politikalar geliştirmeye ve uygulamaya özel önem verdik. Çalışma hayatını, tüm taraflarıyla dinledik, adaleti ve hakkaniyeti asla elden bırakmadan orta yolu bulmaya, sorunlara gerçekçi ve sürdürülebilir çözümler üretmeye gayret gösterdik. Tıpkı çalışanlarımız gibi, işverenlerimiz de bunun en yakın şahididir” diye konuştu.

'TİSK KRİTİK BİR KONUMA SAHİP'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“TİSK, temsil ettiği işverenlerin millî gelirimize, ihracatımıza, istihdamımıza katkılarıyla bu tabloda kritik bir konuma sahiptir. Son dönemde, asgari ücret tespitinden vergi dilimlerinin belirlenmesine kadar her konuda, işverenlerimizle yakın mesai yaptık, anlayış birliği içinde hareket ettik. TİSK’in, sadece rapor yayınlayan, sadece demeç veren bir kuruluş olmanın ötesine geçerek ülkenin ve milletin sıkıntılarının çözümünde fiilen görev alması, bu sürecin en önemli sebebidir. Ülke içinde ve ülke dışında pek çok kurumdaki temsil gücünü yapıcı bir anlayışla kullanan TİSK’in yükselen itibarından biz de memnuniyet duyuyoruz.”

Niyet halis olduğunda, yapıcı bir yaklaşım benimsendiğinde, çalışma hayatında çözülemeyecek hiçbir sorun olmadığını hep birlikte gördüklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah önümüzdeki dönemde de aynı anlayışla, beraberce ülkemize daha büyük ve tarihî hizmetler kazandırmayı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

ENFLASYON

Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyon konusunda şunları söyledi:

“Sebeplerini bildiğimiz sıkıntıların sonuçlarını hafifletmek, ardından da tamamen ortadan kaldırmak için yoğun çalışma içindeyiz. Kasım ayı enflasyon verileri iyileşmenin sürdüğünü gösteriyor. Yılbaşıyla birlikte iyileşme hızlanacak, şubat ayı itibarıyla daha makul yere gelecektir.

Sınır ötesi harekatlardan üretimi ve istihdamı destekleyecek sosyal dengeyi koruyacak kapsamlı oyunlara rağmen pek çok önemli adımlar attık. Zaten şu andaki gidişte ellerinde 4 silah, eğer başarabilirse, ekonomi, diplomasi, mülteci sorunu ve Erdoğan'ı nasıl indiririz? Erdoğan fani ya, bugün varız, yarın yokuz. Herkes ne yaptığına ne yapacağına baksın.”

'KOBANİ BİTTİ'

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“2018 Ağustos'unda ülke ekonomisinin yok edilmesi tehditleriyle karşı karşıya kalmıştı. Velev ki kimi noktalarda eksiklik olsa bile hiçbirinin böyle sonuç vermesi mümkün değildir. Ekonomide Avrupa'nın haline bakın. Türkiye olarak bizim raflarımız boş değil, Avrupa'da raflar boş. Terörle mücadelede batının hali ortada. Türkiye ise terörle mücadelede tüm engelleri aşmış ve terörü yerinde yani bu terör Suriye'nin kuzeyinden kaynaklanıyorsa onları içeri sokarak değil kuzeyinde bitiriyoruz. Çıkmış birileri diyor ki, Kobani'yi şöyle yapamazsınız, Kobani bitti. Gereken tedbir neyse aldık, alıyoruz, bundan sonra da alacağız. O terörist dostlarınıza söyleyin, Türkiye onlar için öyle bereketli bir yer değil. Buraya girmeye kalktıkları anda boğulacakları yerdir. Mermisini üretemeyen Türkiye varken mermiyi bırakın tüm mühimmatını kendisi üreten Türkiye var. Bize gardaş olanla biz gardaş olmaya devam edeceğiz. Dostları artıracağız, düşmanlar hadlerini bilecek.”

ASGARİ ÜCRET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret konusunda şunları söyledi: “Asgari ücret gibi konularda işveren ve devlet olarak gereken fedakarlıkları yaparak çalışanların refahını ne kadar iyi korursak ortak hedeflere ulaşabiliriz. Masada bu konularımız var, süratle bitireceğiz.”