CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın açıklamaları özetle şöyle:

CORONAVİRÜS SALGINI

“Arkadaşlar bu konuda Bilim Kurulu'nun ifadeleri önem arz ediyor. Ama ben daha çok değerlendirmeleri vefatla ilgili yapıyorum. Vefat sayılarındaki düşüş de beni ciddi oranda umutlandırıyor. Açık mekanlarla ilgili adımlar atmaya gayret ettik. Şu anda lokantalarımızı belirli bir süre daha gözetleme gibi düşüncelerimiz var. Bu süre içerisinde küçük esnafımızı yalnız bırakamayız, onlara da gerekli desteği verdik, veriyoruz.

Mutasyonla ilgili bazı olumsuz gelişmeler var doğru fakat onu da inşallah aşacağımıza inanıyorum.

GIDA FİYATLARINDAKİ ARTIŞ

Vatandaşın bu noktada ezilmesine tahammül edemeyiz. Esnaflarıma sesleniyorum eğer bu süreci böyle devam ettirecek olursanız çok ağır cezalar sizleri bulabilir. Yaptığınız işi hakkı ile yapın. Vatandaşlarımıza zulmetmeyin.

ELON MUSK İLE GÖRÜŞME

Müşterek neler yapabiliriz bu konuda ben de bir arkadaşımızı görevlendirerek Elon Musk ile sürekli irtibat halinde olacaklar. Tabi Elon, 2020 itibariyle dünyanın en zengini oldu. ‘Çok çalışıyorum’ diyor. ‘Çok çalışınca da çok kazanıyorum’ diyor”