CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'de toplu açılış törenine katıldı.

Erdoğan, Türkmenistan dönüşü uçakta sorulan "İmamoğlu" sorusunun İletişim Başkanlığı tarafından sansürlenmesinin ardından ilk değerlendirmesini Mardin'de yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasındandan satır başları şöyle:

- Maalesef uzunca bir süredir tek parti faşizmi artığı zihniyetin temsilcileri durumundaki tiplerle muhatabız.

- Hizmet adına, köken ve meşrep istismarı dışında bir şeyleri olmayan karikatür tiplerin tek malzemesi yalan, iftira ve çarpıtma.

- Son günlerde bir mahkeme kararı üzerinden kopartılan fırtınanın gerisinde aynı faşist zihniyet var.

- Aslında tartışmanın ne şahsımla, ne milletimizle ilgisi yok. Bir şahsın hakimlere hakaret nedeniyle aldığı mahkumiyetten ibaret.

- Ortada ne bir fikir tartışması ne bir hizmet mücadelesi var. Kararın ardından söylenenlere baktığımızda bir taraftan gülüyor bir taraftan üzülüyoruz.

"BEN SÖYLEMİYORUM, ANAYASA SÖYLÜYOR"

- Anayasamıza göre hakimler görevlerini bağımsız şekilde yaparlar. Ben söylemiyorum. Anayasa'nın 138'inci maddesi söylüyor.

- Her kararı beğenmek mecburiyetinde değiliz, bizim de eleştirdiğimiz pek çok mahkeme kararı da oldu ama bu kimseye, hakimlere hakaret etme, mahkeme kararını tanımama hakkı vermez. Hayatımız yasaklarla mücadeleyle geçti.

- Çözümü daima millette bulduk. Milli iradede bulduk. Kendilerine 6'lı masa diyen ama kaç tane oldukları belirsiz olan muhalefet karşımıza bir isim çıkartamadı. Herkesin kafasında bir başka niyetin olduğu cümle alemin malumu.

- Şimdi birileri mahkeme kararı bahanesiyle masanın içindeki hesaplaşmayı bizim üzerimizden kendi lehine çevirmeye çalışıyor.