CiddiGazete- CHP Meclis Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, TBMM’de yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhalefete yönelik "beşinci kol" ifadesine tepki göstererek, "beşinci kol" terimini ilk kullanan kişinin İspanya diktatörü Franco olduğuna işaret etmiş ve Erdoğan'ı "Franco özentisi diktatör bozuntusu" diye eleştirmişti.

Özgür Özel’in bu sözlerine AKPcephesinden tepki gelmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Özel’in bu sözlerine 250 bin TL’lik manevi tazminat davası açarak karşılık verdi.

ÖZGÜR ÖZEL NE DEMİŞTİ?

Özgür Özel, açıklamasında şu ifadelere yer vermişti:

“Ve Recep Tayyip Erdoğan, açıklama “Türkiye’yi istedikleri şekilde yönlendiremeyenlerin ülke içindeki muhalefeti ve kurumları maşa olarak kullanma gayretlerini yakından takip ediyoruz” diyor.

Ve diyor ki, “Son yedi yıldır uğradığımız her saldırıyı nasıl boşa çıkardıysak bu beşinci kol faaliyetini de aynı şekilde hüsrana uğratacağız.”

Recep Tayyip Erdoğan açıkça Türkiye’yi istediği yere yönlendiremeyenler varmış, muhalefeti, bizleri kullanarak beşinci kol faaliyeti yapıyorlarmış. Nedir beşinci kol faaliyeti? Propaganda, casusluk ve terörle karşı tarafı yenme faaliyeti.

Yazıklar olsun.

Zaten iki lafın başı, siyaseten yenemeyince bizi ötekileştirip şeytanlaştırmaya çalışan anlayış...

Sırf yerel seçimleri kazanabilmek için bütün terör örgütlerinin önce adını sayıp bize yakıştıran sonra terörist başından mektup okutan anlayışın söylediği işe bak.

Muhalefet partileri için “Beşinci kol faaliyeti” diyor. Kim söylüyor bunu? Recep Tayyip Erdoğan.

İlk kim söyledi? Beşinci kol faaliyetini, ilk kim söyledi? İspanyol diktatör Franco... İspanya-Fransa iç savaşında “Beşinci kol faaliyeti” dedi. Franco’nun özelliği, 36 yıl diktatörlük yaptı. Recep Tayyip Erdoğan 18. yılında, bir 18 yıl daha yapmak için ancak ve ancak Franco denen diktatörün söylemine sığınıyor.

Yok öyle şey. Demokrasiyle geleceksin, 18’inci yılında, Franco 36 yıl diktatörlük yapmış, “Franco gibi konuşayım, Franco gibi söyleyeyim, Franco’dan öğüt alayım, örnek alayım, iktidarı sürdüreyim.”

Bu Franco özentisi diktatör bozuntusuna milletimiz ilk sandıkta geldiği sandığı gösterip geldiği gibi gönderecek.

Yok öyle bir şey. Muhalefete ‘Beşinci kol’ demenin siyasette, demokraside yeri yok.”